Яким буде літо 2016: прогноз синоптиків

Яким буде літо 2016: прогноз синоптиків
Літо для українців може початися в кінці травня.

Незвична прохолода, яка ось уже кілька днів не залишає Україну, незабаром зміниться майже літньою спекою. Принаймні, так вважають народні синоптики, - пишуть Вести.

«Уже з 21 травня дощі припиняться, а температура повітря підніметься до + 28-30 і протримається так до кінця травня», - сказав «Вістям» народний синоптик Леонід Горбань.

Офіційні синоптики дотримуються іншої думки. «З 20 травня трохи потеплішає, до + 17-22. Стабільного потепління не очікується до кінця місяця. Дощі йтимуть щодня по обіді», - уточнив глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За словами Горбаня, Україну очікує досить мінливе літо. При цьому червень і липень, за його прогнозами, будуть спекотними: незважаючи на дощі, повітря прогріється до + 32-36. А ось прохолодніше стане тільки в серпні - весь місяць температура буде +25, а в деяких регіонах і зовсім до +20: «Літній сезон, в порівнянні з минулим роком, буде прохолоднішим. В температурі можливі суттєві перепади, найспекотніше буде в східних областях, там температура в липні може досягати навіть +40. У південних регіонах - до +35. Найбільше з температурою пощастить Західній Україні: завдяки горам тут буде не вище +30.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яким буде літо 2016: прогноз синоптиків
21 травень, 2016, 11:18