Злякавшись позову прокуратури, фермерське господарство повернуло борг

Злякавшись позову прокуратури, фермерське господарство повернуло борг
Дізнавшись про намір прокуратури вимагати повернення боргу державному фонду через суд, фермерське господарство добровільно сплатило 45 тисяч гривень у бюджет.

У ході вивчення стану додержання вимог чинного законодавства у сфері аграрної політики щодо повернення коштів, виділених державою на підтримку становлення і розвитку фермерських господарств області, прокуратура Волині отримала інформацію від Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

З'ясувалося, що у грудні 2010 року між Українським державним фондом підтримки фермерських господарств та фермерським господарством "Юлка" з села Штунь Любомльського району було укладено договір про надання фінансової підтримки господарству на поворотній основі.

Відповідно до цього договору відділення державного фонду зобов’язувалось надати фермерам кошти поворотної фінансової допомоги в сумі 100 000 гривень терміном на 5 років, а господарство взяло на себе зобов'язання використати фінансову підтримку за цільовим призначенням і повернути її у визначений строк.

Зобов’язання про надання фінансової підтримки фермерському господарству фонд виконав у повному обсязі.

Господарство ж кошти безвідсоткової фінансової підтримки повертало несвоєчасно та не в повному обсязі, внаслідок чого заборгувало державному бюджету понад 45 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що Волинським відділенням Укрдержфонду через відсутність коштів на сплату судового збору заходи до стягнення суми боргу в судовому порядку не вживались, на захист інтересів держави стала прокуратура.

Проте у період підготовки позову, дізнавшись про намір прокуратури вимагати повернення боргу через суд, фермерське господарство добровільно сплатило заборговані кошти у бюджет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Злякавшись позову прокуратури, фермерське господарство повернуло борг
20 травень, 2016, 18:01