У Харкові школярі відмовились від випускного і віддали 150 тисяч гривень хворим дітям

У Харкові школярі відмовились від випускного і віддали 150 тисяч гривень хворим дітям
Учні 11 класу однієї з приватних шкіл Харкова вирішили витратити гроші, які призначалася на випускну вечірку, на допомогу хворим дітям.

Батьки випускників школи третій рік поспіль переказують гроші, які зазвичай витрачають на вбрання, святковий стіл та розваги, до дитячого кардіоцентру, йдеться в сюжеті ТСН.

"Гроші не дитячі, гроші батьківські. Я маю переконати тата і маму дістати ці гроші з кишені та витратити на таку справу. Тому ми через дітей намагаємося, виховуємо батьків також", - розповів директор школи Олександр Макогон.

Випускники ж кажуть, що після ЗНО планують влаштувати скромне свято в повсякденному одязі. "Буде ще багато свят. Коли дивилися на цих діток, які хворіли, було шкода. Думки про сукні вже не приходили. Врятувати життя - це вчинок гідний", - зазначає учениця 11 класу Маша Титченко.

Зазначається, що цього року випускається 36 учнів. Вони зібрали вже понад 150 тисяч гривень, і кажуть, що кошти ще збирають. Дізнавшись про акцію випускників, внески роблять і батьки інших школярів.

У свою чергу, лікарі кардіоцентру із вдячністю приймають допомогу від випускників і наголошують, що її значення важко переоцінити.

"Якщо сказати просто - це допомагає нам виживати. Ми зараз потребуємо всього. Медикаментів для дітей, поточних матеріалах дороговартісних, нової апаратури, ремонту приміщень", - зізнається завідувач відділенням кардіохірургії Ігор Полівєнок.

Раніше повідомлялося, що Полторак нагородив школяра, який віддав заощаджені $2,5 тисячі на новий позашляховик для військових.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну нє, наші позамовляли за рік наперед Рестпарк, срібні лелеки,Зустріч і плачуть, що дорого. Накупляли сукєнок за тисячі, які вдягнуть два рази за життя, а ще учительох треба завксти в кабак, подарунків їм накупити, а також школі і директору. А якже? Понти наше всьо
Відповісти
Останні новини
У Харкові школярі відмовились від випускного і віддали 150 тисяч гривень хворим дітям
22 травень, 2016, 06:59