Експерти не можуть виявити, чим займаються 150 тисяч українських чиновників

Експерти не можуть виявити, чим займаються 150 тисяч українських чиновників
На даний момент в Україні налічується майже 300 тисяч державних службовців. При цьому, навіть профільні експерти не можуть детально окреслити їх сферу діяльності і розібратися в тому, чим в робочий час займається половина вітчизняних чиновників.

"У нас сьогодні 300 тисяч держслужбовців, половина з яких незрозуміло чим займається", - заявив в інтерв'ю виданню "Українські Новини" колишній голова Національного агентства з питань державної служби Денис Бродський.

За його словами, одним з факторів зменшення кількості держслужбовців буде передача частини функцій від центральних органів виконавчої влади - місцевому самоврядуванню.

"Зараз в Україні співвідношення держслужбовців центральних органів виконавчої влади до місцевого самоврядування - 3 до 1. В Європі навпаки - на одного держслужбовця центрального держоргану доводиться три чиновника місцевого самоврядування", - повідомив експерт.

Реформа також передбачає виведення за межі держслужби і переклад в ранг найманих працівників тих, хто безпосередньо не причетний до вироблення і реалізації політики. В їх число Бродський відносить співробітників IT-відділів, бухгалтерії, господарських департаментів: "Не повинна прибиральниця мати статус держслужбовця".

Уточнюючи, скільки держслужбовців в цілому необхідно для управління держапаратом в Україні, доповідач зазначив: "Я думаю, 50 тисяч осіб - цього буде достатньо для країни через 3 роки, більше не потрібно. Міністерство не повинно бути більше 500 чоловік. Ще 150 тисяч чоловік складуть службовці органів місцевого самоврядування. Всього 200 тисяч чоловік, замість 350 тисяч на сьогодні".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де тролінг?)
Відповісти
Депутатів трохи зменшіть то вистачить за 100000 чиновників
Відповісти
по два чиновники в міністерсті. а замість поліції, прокуратури, судів - комендатура із німця з нагайкою і трьох автоматчиків
Відповісти
держслужбовці обласних та районних рівнів 80% робочого часу проводять в соцмережах (що до речі дуже легко перевірити), решту 20% п"ють каву
Відповісти
Багато чиновників протирають штани ідуму думають як нагріти простого Украінця,як здерти взятку.
Відповісти
Щось мало коментів. Очевидно, що чиновники іх і пишуть, а тут бачиш зачепили іх "величність"
Відповісти
Ви не праві, чиновники дуже працюють не покладаючи рук, якими гребуть, але ,,працюють,, лише на себе, подивітся на їхні статки, авто, карту турів, якби не **працювали** тоб не жирували і скромні гляньте декларації нічого не мають все віддано для народу,
Відповісти
Останні новини
Експерти не можуть виявити, чим займаються 150 тисяч українських чиновників
22 травень, 2016, 07:40