Майно Луценка почали конфіскувати

Майно Луценка почали конфіскувати
У трикімнатній квартирі Юрія Луценка на Старонаводницькій вулиці в Києві описали майно, яке, згідно з вироком Печерського суду, підлягає конфіскації в дохід держави.

Про це 29 серпня написала «Газета Киевская».

Найдорожче, що потрапило в «чорний список»: вживана побутова техніка, килими та кілька золотих ланцюжків Ірини Луценко.

«У минулий четвер додому до екс-міністра заходили співробітник виконавчої служби з колегою з служби реалізації конфіскату і в присутності понятих провели опис. Вдома була дружина, старший син Саша і адвокат Оксана Дитинко. У список конфіскату потрапили всі меблі: ліжка подружжя та двох синів, кілька шаф, тумбочки, стінка, люстри у всіх кімнатах, шкіряний диван, кілька столів, крісла, стільці та різні статуетки, які не мають особливої цінності», - розповіли в штабі Луценка.

Також описали всі кухонні меблі з вбудованою технікою, табуретки, телевізори і програвач CD-дисків. Під конфіскацію потрапили також всі картини, хоча, за словами Ірини Луценко, їм красна ціна – кілька сотень гривень. Не стали описувати лише репродукцію картини Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану» виключно через те, що там замість осіб писаря і козаків зображені Луценко і його соратники.

З комп'ютерної техніки дружина політика підготувала для конфіскаторов лише старий ноутбук, що неодноразово побував в ремонті. Сім'я стверджує, що інших комп'ютерів у них ніколи не було.

З техніки пошкодували лише електрочайник. Мабуть, вирішили, що не зможуть його продати. А ось одяг політика, його костюми і взуття, навіть не дивилися.

Згідно з офіційними даними, в екс-міністра є тільки радянський внесок - 157 рублів, і п'ята частина квартири в Рівному.

«Ми зараз готуємо позов до виконавчої служби, щоб оскаржити список, складений конфіскаторами. У вироку суду написано, що підлягає конфіскації майно Юрія Луценка, а не його сім'ї. А більшість предметів, які описали, нажиті в шлюбі, - заявив адвокат колишнього міністра Ігор Фомін.

Майно Луценка вже не вперше потрапляє під загрозу конфіскації. У 2007 році у нього вже був обшук, але тоді вилучили тільки невелику суму грошей, старе депутатське посвідчення і квиток члена ВЛКСМ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луценко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.