На Волині пенсіонер зберігав холодну зброю. ФОТО

На Волині пенсіонер зберігав холодну зброю. ФОТО
У 69-річного мешканця села Копачівка Рожищенського району правоохоронці виявили та вилучили три мисливських ножі, які господар зберігав без належних на те дозволів.

У п’ятницю, 20 травня, у підсобному приміщенні мешканця села Копачівка виявили мисливські ножі, - йдеться на сайті ГУНП
у Волинській області
.

Їх вилучили та направили до Волинського експертно-криміналістичного центру для проведення дослідження.

Слідчі за даним факто відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЖОДЕН з тих 3-х ножів і близько не тягне на холодну зброю... На фото - максимум туристичні 2 ножі і один взагалі на сувенірного схожий. Хай ще по магазинам і базарам пройдуться - так там 1000 справ за дурного ножа сфабрикувати можна! Висновок - назва помінялася, а менти, яким би до стовба доколупатися, лишились... В Європі, до прикладу, просто НЕМАЄ поняття "холодна зброя", і ніхто нікого повально не ріже... Задумаємся, чому? Правильно, злочинець може і сокирою, і викруткою, і "кухонником" вбити, а нашим лівоохоронцям лиш би гайки позакручувати. Носив ніж на риболовлю, гриби, і т.д., ношу, і носити буду, закону не порушую, мусорам привіт!
Відповісти
ч.2 ст.263 України
Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
Відповідальність за зберігання, згідно вказаної статті не передбачається
Відповісти
Так отож... Але ж в нас народ законодавство вивчати лінується, а потім "геморой" заробляє при спілкуванні з "мегаекспертами", для яких складний ніж - капець яка зброя. Вони в мене колись намагалися відібрати пневматику калібру 4,5 мм (не пістолет, "типу для самооборони", гвинтівка, в чохлі, по дорозі з тиру), головним аргументом було - "дозволений в Україні калібр - 4,0", просто, побачили недешевий апарат з оптикою, і злодійські очки загорілися. Обійшлося втратою 200 грн., бо визволяти свою власність з їхнього лігва було б довше і веселіше. Сподіваюся, на них вон и соббі купили сурогатного бухла і зіпсутої закуски!
Відповісти
Останні новини
На Волині пенсіонер зберігав холодну зброю. ФОТО
23 травень, 2016, 13:46