Списані санітарні машини відправили «на бурштин»? ФОТО

Списані санітарні машини  відправили «на бурштин»? ФОТО
Більше десятка санітарних машин кілька днів відстоювались на території приватної заготівельної контори по збиранню металобрухту та утилю, що знаходиться у Ковелі на вулиці Ватутіна. Яким організаціям належав цей транспорт, і яка його подальша доля – ніхто толком не знає, а хто знає – не каже. Інформує Kowel.com.ua

«Поприганяли звідкись «санітарки». Я бачила тільки 7 машин, але кажуть, що їх було вдвічі більше. Місцева влада ходить по організаціям – просить гроші на АТО, на автомобілі. Ми виділяємо, даємо. Чому не можна було задіяти для нашої армії ці «швидкі допомоги»? Деякі з них були ще на ходу?» – дивується у розмові з ковельськими журналістами ковельчанка Віра, але просить не називати своє прізвище і місце роботи.

Наприклад, у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні (МТМО) востаннє списували автотранспорт у 2012 році. Це були два УАЗи (1983 та 1984 років випуску), що належали Любитівській та Білинській амбулаторіям загальної практики сімейної медицини. Утилізували їх в зв’язку з тим, що перебували в непридатному для подальшого використання стані, були фізично та морально зношеними, не підлягали відновлювальному ремонту. Наказ головного лікаря МТМО про списання від 15 листопада 2012 року був погоджений головами Ковельської РДА та районної ради.

Згодом, на виконання наказу Ковельського військового комісара Василя Суща від 18 березня 2014 року «Про оголошення часткової мобілізації», 4 санітарні машини УАЗ (2001-2005 років випуску) були наступного місяця передані від медичного об’єднання Ковельському ОМВК. Як розповів завідувач отоларингологічного відділення Ковельської ЦРЛ, начальник госпітального відділення в зоні АТО, старший лейтенант Володимир Богачевський, одна з цих машин була розстріляна під Волновахою, другу – захопили бойовики, а про долю решти двох – йому нічого невідомо, однак з впевненістю можна сказати, що цей транспорт також брав участь у бойових діях.

«Зараз у медицині катастрофічно не вистачає автотранспорту, тому «розкидатися» ним – безглуздо, а розбазарювати їх по приватним рукам – злочинно. Якщо санітарна машина могла своїм ходом приїхати на пункт заготівлі металобрухту, то її доцільніше було направити в зону проведення АТО. Було б більше користі, ніж просто різати на метал», – впевнений головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук.

Так звідки ж приїхали на пункт прийому металобрухту медичні автомобілі в такій кількості і куди ділися?

«Мені сказали, що ці санітарні машини «пішли» «на бурштин», тобто на металобрухт їх не пустили, а відправили на незаконні копальні. Ніби машини мусили тут на пару днів потримати, бо вони ж списані. Це достовірно зі слів хлопців, які працюють на брухті», – говорить ковельчанка Віра, з якою спілкувалися репортери.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знайти хто легалізував халявні авто та за грати відправити
Відповісти
а в авто та в ато у штрафбат
Відповісти
Останні новини
Списані санітарні машини відправили «на бурштин»? ФОТО
23 травень, 2016, 18:49