Чи мають право забирати квартири у лучан за комунальні борги

Чи мають право забирати квартири у лучан за комунальні борги
Втратити квартиру через борги за комунальні послуги – неможливо. Житловим кодексом України не передбачено виселення за несплату комунальних боргів. Але ініціатива КМДА щодо реструктуризації таких боргів – цілком нормальна.

Про це в коментарі сайту "24" заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Комунальники завжди залякують. Щодо продажі квартири в Луцьку за комунальні борги – це єдиний випадок. Це елементарне залякування з боку уряду, який боїться підвищення тарифів, щоб не викликати комунальні бунти. Однак це суперечить Житловому кодексу, і, думаю, прокуратура повинна в це втрутитися", – зазначив він.

Зовсім інше, вважає експерт – договір про реструктуризацію боргів, запропонований КМДА. Процедура існує давно і розрахована, в першу чергу на тих, хто хоче отримати субсидію. У другу – вибивання боргів комунальниками.

"Якщо у вас є борг, то отримати субсидію ви зможете лише за умови, що складете договір про реструктуризацію. Раніше це було на рік-два. Зараз збільшили до п’яти. Щомісячно ви сплачуєте незначну суму. І при цьому отримуєте субсидію", – говорить експерт.

Щодо якості комунальних послуг, то, нагадав Олександр Сергієнко, існує національний регулятор з енергетики та комунальних послуг – НКРЕКП, який кожному підприємству – "Київодоканалу" чи "Теплокомуненерго" видає ліцензію, де обумовлює всі необхідні параметри щодо якості.

Але у нас немає житлово-комунальної інспекції, яка б контролювала якість послуг. Її знищив режим Януковича.

Зараз, коли високі тарифи, завдання уряду – створити таку інспекцію, яка б оперативно контролювала надання ЖКГ-послуг, тому що нині існуючий механізм про правила надання послуг – замилювання очей. Цинізм найвищого ґатунку. Він дуже розтягнутий у часі, і фактично це профанація. А треба, щоб громадянин мав можливість звернутися в комунальну інспекцію, яка б приїхала упродовж години-двох, зробила заміри і виставила претензії до "Київенерго" або "Київводоканалу". Оце дієвий механізм, – переконаний Олександр Сергієнко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дкуючи яковлеєву романюку наше місто найлижче до влади -забирає квартири. А де гроші взяти що заплатити? Субсидія і що а їсти за що купити ???????????одяг і засоби гігієни елементарні -мило порошок зубну пасту і так далі? а ціни які!
Відповісти
в прокуратурі Юга-приколіст розбереться...
Відповісти
Шановний Толя і ...ми рухаємося точнісінько в прірву.В прірву неплатежів,розвалу ЖКГ і відповідно держави.Залишилось прийняти уродами закон про відчуження квартир за наплатежі за ЖКП і все.Мовчання породжує апетити і безнаказаність.Кімнатку в будинку власника і за несплату під зад.ЛЮДИ!!!Почніть накінець думати головою,а не задом...
Відповісти
Бачив коментар Романюка щодо відібраної квартири, він казав що це тільки початок, перший прецедент, далі будуть більше забирати.

Відповісти
Ці виродкі просто залякують людей і громаду що б платили!!!!
Пора їх знову ставити на коліна, і цього разу почати з судів які виносять такі рішення і закінчити прокуратурой яка нічого не робить!!! І обовязково не забути Романюка якій з радістью пітримав цю ініціативу!!!
Відповісти
Це єдиний випадок за 25 років незалежної України. УЯВЛЯЄТЕ????? І це в нас в ЛУЦЬКУ!!! ЩИРО ПОДЯКУЙТЕ ЗА ЦЕ НАШИМ МОЖНОВЛАДЦЯМИ Романюку и КО харкнувши їм в лице в при зустрічи.
Відповісти
Останні новини
Чи мають право забирати квартири у лучан за комунальні борги
23 травень, 2016, 19:11