Ситуація із якістю пального в Україні шокує

Ситуація із якістю пального в Україні шокує
Третина проб бензину, відібраних для дослідження на різних заправках у Закарпатській, Чернігівській, Вінницькій, Одеській та Київській областях, не відповідають державним стандартам якості. Про це повідомляє Експрес.

Згідно з повідомленням, відомство відібрало 31 зразок палива, зокрема, в Чернігівській області було відібрано 8 проб бензину, у Київській - 6, в Києві - 8, у Закарпатській і Одеській областях - по 4, у Вінницькій -1. В одному випадку інспекторів не допустили на заправку для відбору проб.

"За результатами дослідження було виявлено, що із зазначеної кількості зразків нафтопродуктів 15 відповідають нормам ДСТУ (державний стандарт технічних умов – ред.), у десяти випадках виявлено відхилення від стандартів, а щодо п'яти ще тривають лабораторні дослідження", - йдеться в повідомленні. При цьому, у службі не уточнили, на яких заправках компаній проводився відбір зразків бензину, однак зазначили, що інспектори відвідували АЗС виключно на підставі скарг, що надходили від населення.

На даний момент проводиться процедура розрахунку суми штрафних санкцій. Відповідно до законодавства, розмір штрафу становить 300% вартості отриманої для реалізації неякісної партії товару. "Ми налаштовані на ефективну політику захисту прав споживачів. В разі надходження нових скарг на якість нафтопродуктів на АЗС, перевірки будуть продовжені", – підкреслив Лапа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже некоректний виклад інформації. По-перше:не відомо, яке відомство проводило перевірку, по-друге: ДСТУ - це державний стандарт України, по- третє: що за такий Лапа, що його всі мають знати?
Відповісти
Останні новини
Ситуація із якістю пального в Україні шокує
24 травень, 2016, 07:50
Айфони можуть подешевшати
24 травень, 2016, 06:45