У Ковелі вшанували пам'ять бійців, які загинули під час АТО. ФОТО

У Ковелі вшанували пам'ять бійців, які загинули під час АТО. ФОТО
Два роки тому на Волинь прийшла страшна звістка зі сходу України. Волноваха увірвалася у нашу свідомість болем втрат, сльозами розпачу і лишила по собі глибоке горе. Йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Тоді на Донеччині бойовики розстріляли бійців 51-ї механізованої бригади, загинули 18 військовослужбовців. Більшість з яких – волиняни. Біля Волновахи обірвалось життя ковельчанина Олександра Артемука. На жаль, за час проведення антитерористичної операції, ще чотирнадцять мешканців нашого міста та району не повернулися до рідних домівок.

На бульвар Лесі Українки, де встановлено стелу пам’яті на честь наших земляків – загиблих учасників АТО, сьогодні прийшли їх рідні, представники міської та районної влади, військові побратими, молодь, духовенство, аби згадати всіх поіменно та вшанувати пам'ять усіх, хто віддав своє життя за єдину, незалежну Україну, за мир на рідній землі.

У своїй промові міський голова Олег Кіндер зазначив: «Переконаний, що кожен ковельчанин, який проходить повз цю стелу, з якої на нас дивляться відважні земляки, відчуває біль і неспокій, щиро співчуває рідним. Їхні втрати – непоправні, ніщо не загоїть материнські та батьківські рани.На жаль, від нас iдуть найкращі. І це - така несправедливість. Наш обов’язок людяності – пам’ятати про рідних і дітей наших героїв. Ми хочемо миру у своїй країні, аби не гинули солдати, невинні люди, не ставали сиротами діти і спокійно спали матері. Молимося за це, адже за спокій на українській землі вже заплачено надто високу ціну».

Із болем в серці згадували про героїв-земляків голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, координатор ГО «Майдан гідності» Ігор Верчук, представник волонтерської групи «Вбережи» Микола Більшевич.

Шкода і безмірно прикро, що відійшли у вічність мужні воїни, сини, брати, мудрі чоловіки і найрідніші у світі татусі, які вже ніколи не обіймуть своїх донечок і синів, своїх коханих.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять хлопців, яких сьогодні немає серед нас.

Поминальну панахиду за тими, хто віддав життя за Україну, відслужив благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук із духовенством.

На завершення заходу присутні поклали квіти до підніжжя стели героям.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі вшанували пам'ять бійців, які загинули під час АТО. ФОТО
24 травень, 2016, 13:37