Пенсійна катастрофа: дефіцит пенсійного фонду - 145 мільярдів гривень

Пенсійна катастрофа: дефіцит пенсійного фонду - 145 мільярдів гривень
В Україні назріває катастрофа з пенсійними виплатами. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Пише ТСН.

"Якщо у 2014 році дефіцит пенсійного фонду становив 80 млрд грн і вирішувалось питання як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 млрд 800 млн... Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38% до 22%. Після цього деякі наші економісти стверджували, що як тільки ми знизимо ставку єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється. Пройшло 5 місяців і я хочу вам доповісти, що дефіцит Пенсійного фонду, який у минулому році становив 80 млрд грн, становить сьогодні 145 млрд грн. Тобто ми взяли 65 млрд грн і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду", - наголосив Рева.

Міністр визнав, що очікуваного ефекту не сталося. Натомість "фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду", стверджує Рева.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
стало жиденюкам і вони оголосили пенсійний банкротом...
Відповісти
Жидва не може ще тільки повітря перекрити.Пора по повній програмі братись за семітів,допоки ще є ми українці.Вже небагато залишилось,щоб нас стало стільки,скільки потрібно,щоб на них "пахати",а інші це непотріб.
Відповісти
Вже фахівці підрахували скільки залишится українців.Недовго чекати.Вже зараз помирає більше ніж народжуєтся.А ще війна,яка невідомо скільки буде тривати.Бідних стало ще більше як було.А де злидні,там процвітає кримінал і туберкульоз.
Відповісти
Останні новини
Пенсійна катастрофа: дефіцит пенсійного фонду - 145 мільярдів гривень
24 травень, 2016, 18:05