Кримінальні провадження проти бійців 51-ї бригади закриють, - адвокат

Кримінальні провадження проти бійців 51-ї бригади закриють, - адвокат
Усі кримінальні провадження проти бійців 51-ї бригади будуть закривати, а солдатів просять дати свідчення щодо дій їхніх командирів.

Про це говорили під час зустрічі з Генпрокурором України Юрієм Луценком волинські активісти, - повідомив у мережі Фейсбук адвокат Василь Нагорний.






"Всім бійцям 51 ОМБр, які зараховані в СЗЧ потрібно з’явитись у військову прокуратуру Луцького гарнізону та дати пояснення щодо звинувачень в СЗЧ і що головне (!) щодо дій їхніх командирів, які зарахували їх в списки СЗЧ! Це особисте прохання Генпрокурора і моє також! Крім пояснень, ніяких інших процесуальних рішень приймати поки не будуть! Пообіцяв, що слідчі не будуть керуватись одним лише рапортом командирів при оцінці доказів, а будуть брати до уваги та перевіряти інформацію про те, хто відпускав бійців до дому, хто не надавав направлень на лікування тощо. Ні про які затримання, взяття під варту, домашні арешти, угоди про визнання вини– не може бути й мови", - пише Василь Нагорний.

За його словами, тим солдатам, проти яких відкриті справи в інших областях не потрібно туди їхати. Достатньо з'явитися в прокуратуру Луцького гарнізону і дати пояснення.

"Всі кримінальні провадження будуть закриватись:
- Частина за зміною обстановки (наприклад, для тих, хто відбувся Дачним і тут, користуючись вакханалією командування покинув частину) (зразок клопотання про закриття я дам)
- Частина за відсутністю складу злочину. Не може йти мова про притягнення до кримінальної відповідальності, тих, хто проявив себе на сході як герой, як той же Віктор Котик, а також тих, хто втратив там своє здоров’я… Тобто, Генпрокурор пообіцяв, що відносно кожного бійця буде проводитись справжнє розслідування. «Не може держава карати своїх синів, які її захищали» (с) Юрій Луценко", - повідомляє Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кримінальні провадження проти бійців 51-ї бригади закриють, - адвокат
24 травень, 2016, 16:57