У Луцьку муніципалів лякали депутатами міської ради. ФОТО

У Луцьку муніципалів лякали депутатами міської ради. ФОТО
У Луцьку муніципальна поліція демонувала незаконно розміщені конструкції.

Про це йдеться на офіційній сторінці Департаменту муніципальної поліції в соціальній мережі "Фейсбук".

Тимчасові споруди цього разу зносили на вулиці Ш. Руставелі 13а.

"Найбільш цікаво, що власники навіть не розуміють, що їх конструкції порушують правила благоустрою міста Луцька, Земельний кодекс України та низку інших документів. Гаражі розміщені на газонах та зелених насадженнях", - йдеться у дописі.

За словами працівників, мешканці зупинили роботу техніки, перешкоджали патрульній поліції, лякали депутатами Луцької міської ради.

"Мотивація мешканців дивна - "ми створюємо ОСББ, тому маємо право розміщувати, що хочемо та як хочемо!" Відведення земельної ділянки для обслуговування житлового будинку не надає права розміщувати ТС, це надає право привести територію до належного вигляду зробивши зелену зону, дитячий майданчик чи облаштувати парковку", - зазначає муніципальна поліція.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гараж це моє майно. чому поліція стоїть і дивиться, як порушують моє право власності? Чиї права відстоює поліція? Чому поліція знову йде проти громадян? Полісмен каже я на стороні закону, я захищаю справедливість...
Останній раз я такі слова чув від беркутівців, які на майдані розстрілювали людей!
Поліція має захищати права та інтереси в першу чергу громадян а не влади!!!
Відповісти
То ти поїдь в Європу ба навіть в ту Польщу і глянь як там двори виглядають...все чисто, охайно, а у нас всяке бидло воліє набудувати в дворах гаражі, буди, добудувати до будинку якийсь сарай і потім казати "Це моє майно...право власності бла бла", от тільки із-за таких людей Луцьк все більше і більше перетворюється на трущоби...сумно це все
Відповісти
Ти очевидно чув дзвін та не знаєш звідки він!
Одне питання коли гаражі стоять на видному місці і справді паклюжать наше славне місто, інше питання, коли гаражі розташовані в чорта на кулічках, де навіть вовки бояться ходити.
Це чи не єдині гаражі в Луцьку, які нікому заважати не можуть, бо розташовані на земельній ділянці яка належить ОСББ, а отже співвласникам будинку. І якщо ти співвласник будинку, то як тобі може заважати власний гараж? абсурд.
Відповісти
Логіка просто шик. Значить одним теба зносити гаріжі, бо якийсь Василь виріть що вони на видному місці і заважають, а інші залишати бо вони ніби нікому не заважають. Є закон яким чітко регулюється процедура розміщення усіх тимчасових споруд незалежно від того центр це чи окраїна міста. А ОСББ не дає права її жителям робити на цій землі все що їм заманеться
Відповісти
Предявіть право власності з ЄДР на володіння майном?! Ага нема значить незаконна споруда
Відповісти
Чому відразу нема? Всі правовстановлюючі документи були надані працівникам міської ради. Крім цих двох черепашок, які забрали, на них документів не було. Просто стаття не повністю розкриває суть проблеми і сфотографовано не гаражі а дві черепашки.
Відповісти
Документи ніхто не надава
Відповісти
Інформація викладена у статті - повна брехня!
ОСББ давно створене, журналісти навіть не провели розслідування, пишуть, що ворона на гілці продиктувала...
Відповісти
Земля під осбб не дає права на розміщення гаражів
Відповісти
Земля під ОСББ - право власності! Кожній квартирі виділена однакова земельна ділянка. Хтось поставив гараж, а хтось город зробив! Це наша власність.
Відповісти
звертайтессь до юристів, нехай допомагають,бо те,що в нас місті твориться-це взагалі. карабас барабас можна,бо це мера та компашки,а іншим ні???
і що мешканці Винниченка?до апеляційного суду України не пішли? і так до верховного дійти можна!В нас скоро все квартирами забудують та гинделиками дріжджовими...
Відповісти
Сама свиня пліт дере і сама квичить. Само втулило самовільно, по хамськи влізло на спільну прибудинкову територію, наплювало на сусідів і Закон. За таке не тільки знести треба, але і оштафувати на повну катушку, а буде сперечатися - в буцегарню закрити і демократизатором на спині детально виписати норми Закону, щоби другі читали і так не робили.Ти його випусти в Європу, то воно черепашку до Брандербугських воріт притулить, а знесуть- то скаже, що німці права полішуків порушують.
Відповісти
горобчику, ти спочатку закінчи школу, добийся хоч чогось, а тоді будеш поліщуків ображати
Відповісти
вони її закінчили,а тепер за наші з Вами кошти сидять в обл. та міськ. адміністраціях і вважають себе кимось...
Відповісти
Правильно роблять ,що зносять ці голубятні самовольно збудовані .
Відповісти
Коли прийдуть забирати вашу квартиру я також скажу що правильно роблять!
Відповісти
ну якщо квартира самовільно побудована в дворі то так
Відповісти
А як щодо будівництва багатоквартирного будинку в заповіднику на Гнідаві на сваях?Це можна???????? а як щодо розвалу міста та сміття,яке постійно в Луцьку ост. років 5 скрізь??? мер де???
Відповісти
Зупинимо свавілля!
Земля під гаражами - власність осбб! Поліція стала на сторону влади, нову проти громадян, народу.
Відповісти
Земля для ОСББ може бути тільки під дитячі майданчики та зелену зону. Ніякі гараєі розміщувати на такій землі заборонено. Керівника ОСББ можна притягнути до ввдповідальності
Відповісти
Можливо, але демонтовувати гаражі не мають права! Це таке саме, якби ви перейшли дорогу поза "зеброю", а поліція замість штрафу вирішила забрати вашу куртку і телефон...)))
Відповісти
"Зупинимо свавілля", "Влада проти громадян", "Слава Україні"...всяке бидло буде кричати бо їм вигідно зробити з себе жертв, бідних і нещасних тільки би їхній сарайчик оставили у дворі..."Ну бо де ж я маю картоплю тримати"...
Відповісти
А якщо на це пішло,то дійсно де її людям тримати??? Чи Ви всф гречку китайську їсте та рис з ківерець???? А???? чи макарони з Горохова???я дивуюся,як вистачає наглості ображати своїх же людей в українців..., куди Ви йдете??? під свій ніс загляньте,а потім вказуйте,що кому робити!!!
Відповісти
бо дуже соромно за Луцьк коли приїзджаєш із-за кордону і бачиш ці всі гаражі, сараї і самовільні прибудови до будинків...з такими темпами нам до Європи ше років з 100
Відповісти
Правильно ніяких Гаражів. Ми на пр.Молоді отримали розяснення суду що ОСББ не має права розміщувати гаражі кіоски чи інші споруди на таких ділянках. Тож знесли все. 5а тих місцях зробили парковку
Відповісти
Бо нема для цього права ОСББ не має права на такій території нічого розміщувати. Це кримінальна відповідальність
Відповісти
Нна території осбб може бути гаражний кооператив
Відповісти
при створенні ОСББ нас обдурили.Зараз толку ніякого нема. І нема до кого звернутись.
Відповісти
Нас також обманули ми свої знесли на соборності. Біжіть домовляйтесь з муніципалами що самі заберете гаражі
Відповісти
вас ЖЕК дурив та дурить,а не ОСББ, ВИ, КЛОУНИ...
Відповісти