На Волині продовжують облаштовувати туалети в сільських школах

На Волині продовжують облаштовувати туалети в сільських школах
Цього року у 49 школах Волині відновили санвузли. До кінця року планують оновити ще 38 вбиралень.

Про це 30 серпня повідомила прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Загалом, за 2010-2012 роки у 257 сільських школах Волині запрацювали внутрішні санвузли. Про це розповів начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Олександр Хомич.

Він відзначив, що за два останні роки в області відновлювали внутрішні санвузли, в першу чергу, в типових загальноосвітніх школах, де по проекту вони передбачались, але ніколи не функціонували.

Нині вже ведуть облаштування санвузлів в закладах, розміщених в пристосованих приміщеннях. За два роки у 135 загальноосвітніх школах для цієї мети добудували приміщення.

Облаштування внутрішніх вбиралень роблять навіть у загальноосвітніх школах, де навчається незначна кількість дітей. Для порівняння: у 2010 році відновили санвузли у 75 загальноосвітніх школах, у 2011-му - у 133.

Найкраще справились з цією роботою у Камінь-Каширському районі (91% шкіл), Луцькому (89 %), Горохівському (83%), Ківерцівському (78%) та Рожищенському (70%).

«Сьогодні перед владою поставлено більш серйозніше та масштабніше завдання - забезпечити такі зручності дітям в усіх сільських школах без виключення. Маємо вже технічні напрацювання і пропозиції щодо того, яким чином зробити комфортним навчальний процес у невеликих школах сільської місцевості», - сказав Олександр Хомич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село, освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині продовжують облаштовувати туалети в сільських школах
30 серпень, 2012, 16:38