Літак із Савченко вже в Україні

Літак із Савченко вже в Україні
Літак президента України, на борту якого перебуває народний депутат Надія Савченко, приземлився Україні.

Про це повідомив президент Порошенко у себе в Twitter.











Надія Савченко вже зателефонувала своїй мамі, котра приїхала в аеропорт "Бориспіль"

Як відомо, українська льотчиця Надія Савченко потрапила в полон бойовиків в Луганській області 17 червня 2014 в районі міста Щастя.

Про це пише Українська правда.

Після численних допитів Савченко незаконно перевезли через кордон з Російською Федерацією з мішком на голові. До 30 червня її тримали у воронезькому готелі "Євро" під охороною озброєних людей в масках.
У РФ над Савченко розпочався суд, її звинувачували у вбивстві російських журналістів, незаконному перетині кордону. При цьому захист Савченко на суді наводив докази невинуватості Савченко. За свідченнями Савченко, одним з її викрадачів був політконсультант, помічник Суркова (радник Путіна), член громадської палати Москви Павло Карпов, який раніше працював в АП Путіна. Той заперечував свою причетність.

22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.

Водночас суд зарахував у термін Савченко перебування під вартою з 30 червня 2014 року.

Таким чином, згідно з вироком, вона мала провести 20 років у російській тюрмі.

У свою чергу 18 квітня в Україні Голосіївський районний суд Києва засудив російських військових Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова, яких було затримано на Луганщині, до 14 років ув'язнення з конфіскацією усього майна.

За "законом Савченко", їм повинні були зарахувати 1 день перебування в СІЗО як 2 дні основного покарання, тобто Єрофеєв і Александров відбули вже майже 2 роки ув'язнення.

Президент Порошенко одразу ж після вироку Савченко виступив із заявою обміняти її на Александрова та Єрофеєва.

Російські громадяни Єрофеєв та Александров були затримані 16 травня 2015 року під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині. При затриманні вони підтвердили, що є російськими військовими. Також про це Александров та Єрофеєв заявляли у своїх ранніх інтерв’ю, коли перебували у шпиталі в Києві. Однак Кремль заявив, що Александров і Єрофеєв звільнилися зі збройних сил РФ.
Згодом Александров та Єрофеєв почали заявляти, що приїхали на Донбас як добровольці.

Колегія суддів визнала винними російських військовослужбовців у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту.

Дивіться пряму трансляцію прибуття Надії Савченко тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І знову юЛЯ зявиться.........
Відповісти
Ще один ідол... "Не сотворіть собі куміра"
Відповісти
можно говорить всякое и много а толку....за 1 год правления вальцмана...свалило 2 миллона людей....а когда прилетела одна дамочка то свалило 1 миллио 999тыс человек.
Відповісти
А що це за "нік" такий?
































може
Відповісти
бажаю їй зустріти тих,хто вийшов на волю завдяки її тупим законам.
Відповісти
пЕрЕмога!
Відповісти
Нагадує ссср, валя котик, марат казей, павлик морозов зліплені ідоли та сама метода,на тобі героя на тобі ділянку в столиці біля озера ітд це початок, а сотні хлопців які попали в полон з пораненями без свідомості і з зброєю в руках десь далеко в тіні, зустріли на межі сюжетик по тв і забули, наші герої побираются за кордоном лікуются щоб мати можливість жити і самостійно пересуватись, дякуємо волонтерам і чузоземним спеціалістам,
Відповісти
то шо тепер цукерки Рошен на дурняк роздаватимуть?
Відповісти
І толку що її сюди присунули??
Відповісти
Сколько можно лнюдям глаза мылить? Визы когда отменят? за 300 лет отменят то или нет?
Відповісти
тролі працюють, методичка однакова, тексти ідентичні)
головне інше - світова спільнота дотисла путіна, що говорить про правильний курс санкцій проти агресора, про існування важелів впливу на нього, про ефективність його ізоляції.
час грає проти путіна.
йому треба вийти з ситуації з нормальним лицем, перший крок він зробив, тепер справа за донбасом і кримом. він це поверне, як і савченко, як тільки ресурси впадуть до критичної межі. на це підуть роки, але це станеться.
Відповісти