Волинського депутата не пустили до Придністров’я. ВІДЕО

Волинського депутата не пустили до Придністров’я. ВІДЕО
Народному депутату Ігорю Гузю 25 травня не дозволили в’їхати на територію невизнаної Придністровської Молдовської Республіки. Волинський нардеп у рамках роботи комітету Верховної Ради у закордонних справах перебував із робочим візитом у Республіці Молдова.

Там відбулася низка зустрічей українських парламентарів, зокрема - з міністром закордонних справ Ліліан Дарій, віце-прем'єр-міністром Георге Балан, депутатами молдовського парламенту, а також з представниками проєвропейської опозиції, зокрема - із колишнім прем'єр-міністром Юріє Лянке, - повідомляє прес-служба депутата.

Також в приміщенні Посольства України відбулася зустріч з українською діаспорою. Українці, що проживають в Придністров'ї, запросили Ігоря Гузя сьогодні відвідати Тирасполь.

Та на пункті пропуску на кордоні з Україною «Тирасполь— Гребеники» поблизу міста Бендери представники придністровського КДБ повідомили народному депутату, що йому заборонено у в’їзді до Придністров'я, оскільки він є у «списках осіб, в'їзд яких небажаний».

«Після моїх вимог надати якісь документи з цього приводу мене доправили в окреме приміщення, куди по-черзі почали приїжджати керівники місцевого КДБ. Розмова велася про «Правий Сектор», Надію Савченко, Майдан, війну на Донбасі, жертви 2 травня 2014 року в Одесі. Таке враження, що зазомбовані КДБісти говорили виключно «темниками» з російських ЗМІ. Всю розмову записували на відеокамеру і тільки після довгих переговорів дозволили залишити території митного пункту», - коментує Ігор Гузь.

«На південних кордонах нашої країни знаходиться «ворожа» до України напівдержавна територія, яка тільки і чекає, як встромити ніж в спину. При тому, що в Придністров'ї проживає 33% українців», - зазначає депутат.

Ігор Гузь переконаний, що співпраця України з Придністров'ям, яке, безумовно, є невід’ємною частиною Республіки Молдова, повинно стати предметом обговорення Комітету Верховної Ради в закордонних справах за участі представників МЗС, СБУ та Служби зовнішньої розвідки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народе, та дивився в корінь проблеми - загальнодержавної - і не зациклюйся на особистісних стосунках до людей. Завтра хтось інший поїде - також не пустять і без будь яких пояснень. Відмовлено та й усе. Не уже не можете зрозуміти, а?
Відповісти
Не кожен візьме час - та поїде на зустріч до українців в іншу країну. Цей депутат поїхав, бо вважає це за потрібне. То, до чого тут - нікому незрозумілі коментарі. Так і прос....мо державу, хто сидить коменти строчить, хто бурштин копає, інші - дерєбанять, що бачать. Результати революції.
Відповісти