Депутати пропонують молоді переселятись в старі сільські хати

Депутати пропонують молоді переселятись в старі сільські хати
Депутати Волинської облради вважають, що за рахунок вільного вторинного помешкання у сільській місцевості можна поліпшити виконання державних програм із забезпечення житлом.

Про це 30 серпня повідомили в прес-службі Волинської обласної ради.

Зараз у регіональному управлінні Фонду перебуває на обліку 1 059 молодих сімей та одиноких молодих громадян на отримання пільгового довготермінового кредиту. У черзі також - 1300 кандидатів на отримання часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків.

Пропозицію з’ясувати ситуацію з сільським житлом висловила заступник голови постійної комісії Раїса Кучмук. Вона зазначила, що на прийомах громадян їй доводилося чути нарікання людей, які, самотужки побудувавши собі житло, стикалися з бюрократичними проблемами при введенні житла в експлуатацію.

Під час розгляду питання «Про хід виконання обласної цільової Програми «Житло для молоді» на період 2010-2012 роки» доповідачі розповіли, що цього року державну підтримку на будівництво доступного житла отримали 10 сімей. Вони одержали 5 квартир у Луцьку на вулиці Федорова загальною площею 280,45 квадратних метрів та 5 квартир у будинку на вулиці Чорновола загальною площею 363,60 квадратних метрів.

Загалом у рамках програми забезпечення громадян України доступним житлом Волинському регіональному управлінню на 2012 рік заплановано 4 мільйони 900 тисяч гривень.

Довідка

Згідно розподілу коштів державного бюджету на 2012 рік Волинському регіональному управлінню заплановано 9 мільйонів 670 тисяч гривень, що складає 117,30 % відносно показників 2011 року.

У видатковій частині місцевих бюджетів на 2012 рік на Волині для кредитування молоді на будівництво (реконструкцію) та придбання житла заплановано 1 мільйон 39 тисяч гривень, що складає 122,16 % відносно минулорічних показників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От би їх туди поселити, хоч на місяць, тоді може би не видавали на "гора" такі високообдумані та інтелектуальні ідеї ...
Відповісти
Можно подумать, что пустые хаты стоят в местах, где полно работы. А сколько денег надо, чтобы восстановить старое жилье и привести его в порядок? Народ и прет в города, потому что здесь можно найти, хоть какой-то заработок.
Відповісти
Останні новини
Депутати пропонують молоді переселятись в старі сільські хати
31 серпень, 2012, 11:52