Про останній дзвоник, здобутки і проблеми луцької 17 школи. ФОТО

Про останній дзвоник, здобутки і проблеми луцької 17 школи. ФОТО
Луцька ЗОШ №17 цього року може похвалитися 20 випускниками. Така незначна кількість через те, що більшість учнів залишили альма-матер ще в 9 класі. Ті, які вирішили здобути повну середню освіту в школі, не побоялися ЗНО з англійської.

«У нашій школі основою виховання є національна свідомість. Майже усі вчителі брали участь у конкурсі «Вчитель року». І всі – з призовими місцями. У нас багато переможців міських та обласних олімпіад. Це – прості діти, в яких немає репетиторів, гувернанток. Але наші діти вступають у найкращі вузи. Це – Київ, Харків», - розповів директор школи Олег Мах.

На святі останнього дзвоника, окрім традиційних почесних грамот, багато дітлахів отримали й інші відзнаки. Трьох учнів: Надійку Данилову із 5-А, Юлію Саржан та Аліну Бондарук із 9-Б класів нагородили від громадської організації «Квітка Полісся» та депутата міськради Петра Нестерука.



«Приєднуюсь до вже сказаних привітань. Також вітаю школярів, випускників, батьків та педагогічний колектив зі святом Останнього дзвоника. Усім бажаю гарного, веселого та плідного відпочинку. Випускникам, для яких це літо стане першим дорослим випробуванням, бажаю правильно обрати вуз і професію, рішення, прийняті вами зараз, накладуть свій відбиток на все ваше життя. Останній дзвоник - це не тільки завершення навчального року, а й початок підготовки до наступного. У ЗОШ №17 є багато досягнень, але, щоб школярі вчились у нормальних умовах, потрібно за літо зробити чимало. Впевнений, спільно з керівництвом міста та школи вдасться реалізувати задумане», - зазначив Петро Нестерук.

До слова, Петро Каленикович патронує цей навчений заклад. З його допомогою тут віднедавна є новий мультимедійний комплекс, а ще в одному з класів встановили пластикові вікна.

«Велика дяка депутату Петру Нестеруку, який нас опікає. Він ще й організував харчування 12 дітей із незахищених сімей. Але він все зробити сам не може. Каюсь, що користуюся авторитетом батька (Петра Маха – відомого українського громадського діяча, письменника, публіциста, пісняра – авт.) – шукаю гроші по спонсорах. Але ж потрібне і сприяння Міністерства, управління освіти», - бідкається директор школи.

Луцькій ЗОШ №17 необхідно по чотири вікна в 22 класи, тобто 88 вікон. Але найбільшою проблемою є несправність системи опалення. Вже третій рік діти не вчаться на першому поверсі – тут не опалюється. Для ремонту необхідно 30 тисяч гривень.

«Я сам 16 років тому був директором цієї школи і знаю усі її проблеми чудово. Вже почали ремонт туалетів. Щодо систем опалення, то чекаємо розподілу вільних коштів міського бюджету», - прокоментував начальник управління освіти Луцькради Олег Гребенюк, який був присутній на урочистостях.

Начальник профільного управління також розповів, що такі проблеми є не лише в сімнадцятій школі Луцька.

Загалом цього року в Луцьку випустилися 1200 учнів.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сама гірша шкоал в Луцьку.Давно пора міняти директора,він живе минулим,поважає хамелеонів,хто гне спинку перед ним.Привик,як жив за комуністів, були першими все для них.Мряки в цій школі.Ера махов вже пробила
Відповісти