Банки знову заробляють

Банки знову заробляють
Вітчизняні фінустанови збільшують кредитний період за своїми програмами кредитних карток, аби збільшити свої доходи.

Так вважають в Українському аналітичному центрі, - передає ЗІК.

«Зараз в банківській системі України великі проблеми. З одного боку, їй не довіряють люди, тому що мало не щодня закривається якийсь банк. З іншого боку, банки не дуже довіряють людям. Тому на ринку кредитування зараз лишилася лише одна послуга – споживчі кредити», – пояснює порталу Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

Протягом 2013-2014 року майже всі банки згорнули програми кредитування купівлі автомобілів чи нерухомості. Натомість від кредиток не відмовилися. Якщо ще на початку року період, протягом якого можна було не повертати кредиту, становив в середньому 25-30 днів, то зараз – 90-100.

«Це чистої води маркетинговий хід. Банки збільшили пільговий період. Але якщо уважно почитати умови їхніх програм, то можна помітити, що збільшилася й комісія за зняття кредитних грошей. Деякі фінустанови підняли плату за обслуговування карток. Тому загалом підняття пільгового періоду – це збільшення доходів банку», – пояснює експерт.

За його словами, до такого маркетингового ходу нерідко вдаються французькі, американські, німецькі й інші закордонні банки.

«За всі зручності потрібно платити. Просто так клієнту ніхто не піде на поступки. Наприклад, у розвинених країнах є й така послуга – можна через інтернет замовити кредитку із грошима. Ті гроші можна витрачати. Однак за це потім прийдеться чимало заплатити», – пояснює Олександр Охріменко.

Нагадаємо, найбільше кредитних карток пропонує «Приватбанк», на другому місці – «Юнікредитбанк». Багато фінустанов пропонують послугу овердрафт. Вона дозволяє заходити в мінус на зарплатній картці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Маловідомі факти про каву
28 травень, 2016, 07:50
Банки знову заробляють
28 травень, 2016, 05:50