Путін розповів, чому відпустив Савченко

Путін розповів, чому відпустив Савченко
Помилування українського військовослужбовця Надії Савченко не має стосунку до Мінських домовленостей, вона була помилувана у відповідь на прохання родичів загиблих журналістів.

Про це сказав президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єром Греції Алексісом Ціпрасом, - пише Українська правда із посиланням на російський "Інтерфакс".

"Жодного відношення до мінських угод це не має, тому що в мінських угодах йдеться про утримуваних осіб на Донбасі і в Україні, вивезених з території Донбасу", - заявив він.

За словами глави російської держави, з проханням про помилування Савченко до нього звернулися вдова і рідна сестра одного із загиблих журналістів.

"Власне кажучи, це і було основою (для помилування), це найголовніше", - зазначив Путін.

Президент РФ сказав, що помилування і повернення Савченко обговорювалося з президентом України Петром Порошенко протягом досить тривалого часу.

"Перше завдання, яке в зв'язку з цим перед нами стояло, - це повернути в Росію двох російських громадян, які були засуджені українським судом і перебували на той момент в місцях позбавлення волі в Україні", - зазначив він.

Як відомо, 25 травня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про помилування українки Надії Савченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а пеця яку відмазку придумав ?
Відповісти
а вона треба?
Відповісти
Хлопці, хто був у полоні, кажуть, там- ламаються всі. А тут,- поміняли на двох за@ранців, яких путлєр не визнавав, що до нас послав. Договорняк, мабуть за території, між двома (лишень) путлєрами.
Відповісти
Останні новини
Путін розповів, чому відпустив Савченко
28 травень, 2016, 10:28