АН-225 "Мрія" - найбільший у світі літак серійного виробництва

АН-225 "Мрія" - найбільший у світі літак серійного виробництва
Державне підприємство "Антонов" розглядає питання про початок серійного виробництва найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія". Про це в інтерв'ю заявив перший віце-президент авіапромислового концерну Олександр Коцюба, пише ТСН.

"Ан-225 дуже затребуваний на ринку транспортних перевезень. Як правило, мова йде про найбільш незвичайні вантажі, які неможливо або складно перевезти іншим видом транспорту", - пояснив він.

За словами представника "Антонова", ресурс діючого літака продовжено до 2033 року. "Мрія" є окупним, а не іміджевим літаком – так само, як і "Руслан".

"Вони займають нішу, в якій у них немає конкурентів", - пояснив Коцюба. Виробник має все необхідне для створення нових літаків. Окрім грошей.

"Технічно це можливо. У нас є все для складання планера – фюзеляж, крило, хвостове оперення. Але для побудови другого Ан-225 будуть потрібні значні кошти. Зовнішній вигляд "Мрії" практично не зміниться, але з точки зору техніки та інженерії це буде зовсім інший літак – з новітнім обладнанням і двигунами", - повідомив один із керівників підприємства.

В "Антонові" вже підрахували, в яку суму це може обійтися. "За скромними оцінками, створення і запуск такого літака в серійне виробництво оцінюється в $ 3-4 млрд. Левову частку витрат займає підготовка виробництва, виготовлення оснащення, закупівля обладнання, сертифікація і випуск конструкторської документації", - розповів Коцюба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А напомните ка, сколько литакiв этой серии, да что этой, любой другой, выпущенно з 1991 , за 25 лет незалежноi???
Відповісти
про Мрію тільки і мріємо! ПЕрЕмога! Гаплик...
Відповісти
Останні новини
АН-225 "Мрія" - найбільший у світі літак серійного виробництва
29 травень, 2016, 03:30