Медики дозволять родичам вхід у дитячу реанімацію

Медики дозволять родичам вхід у дитячу реанімацію
Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) пропонує розширити допуск у відділення інтенсивної терапії для членів сім’ї дитини. Про це повідомляє Медична справа.

Відповідний проект наказу «Про дотримання прав пацієнтів та забезпечення доступу членів сім'ї до пацієнтів, що перебувають на стаціонарному лікуванні у відділеннях інтенсивної терапії» опубліковано на порталі міністерства. Зокрема, МОЗ пропонує забезпечити батькам цілодобовий допуск до дитини за умови підписання ними згоди на лікування та обстеження дитини та дотримання правил внутрішнього розпорядку відділення інтенсивної терапії.

При цьому пропонують допускати не тільки біологічних батьків, а й інших законних представників дитини за наявності у них документів, які підтверджують їх право реалізовувати права дитини. Проект передбачає також вимогу, що в одномісній палаті, де перебуває дитина, одночасно може перебувати не більше двох членів сім’ї.

МОЗ пропонує заборонити допуск у відділення інтенсивної терапії відвідувачів з гострими інфекційними захворюваннями, підозрою психічних розладів, у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Побороти рак можливо
29 травень, 2016, 06:40
Медики дозволять родичам вхід у дитячу реанімацію
29 травень, 2016, 04:40