Український літак подорожуватиме Марсом

Український літак подорожуватиме Марсом
Українська команда, що створила проект Mars Hopper, стала переможцем Space Apps Challenge в номінації "глядацькі симпатії". Передає Експрес.

Команда дізналася про свою перемогу 23 травня – за три дні до офіційного оголошення результатів, але в офіційному листі представники NASA попросили тримати все в секреті. Зараз команда планує зробити два прототипу свого винаходу – для наземних і стратосферних випробувань. Вони готуються до поїздки на мис Канаверал на запуск ракети, який відбудеться 8 вересня.

Щоправда, команда поки не знає, чи зможе поїхати туди всім складом: всю поїздку вони повинні фінансувати за свій рахунок, NASA організовує лише автобус до центру управління.

На YouTube проект українців подивилося більше 44 тисяч людей, а на Facebook трафік був найвищим. Раніше повідомлялося, що у NASA підрахували голоси престижного конкурсу, в якому Україна вперше взяла участь і стала одним з лідерів.

Винахід українських вчених – це проект літачка, який може здійснювати польоти над Марсом. Паливом для нього служить сухий лід. Саме цим речовиною покрита Червона планета. Тому заряджатися літак там зможе самостійно.

Літаком на сухому льоду вже зацікавилися в національному Космічному агентстві. Тамтешні науковці готові допомогти молодим вченим розробити програмне забезпечення та надати детальні дані про Марс. Тому вже через кілька років, винахідники сподіваються, що літак може бути готовий до запуску.

"Я думаю, реально до 2024 року все зробити. Це так між оптимістичними і песимістичними прогнозами", - пояснив В'ячеслав Осауленко. Тестові польоти розробки пройшли успішно. Розроблена комп'ютерна модель цього літака. На Марсі він час від часу буде спускатися на лід і черпати його. Ізотопи всередині розтоплять лід. Проект зроблений під капсулу NASA "Атлас", яка може доставити український літак на Марс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неужели советскую "Мрию" забросят на красную планету?
Відповісти
Такого дурня як ти закинуть на червону планету і на Землі повітря чистіше від твого смороду стане .
Відповісти
Останні новини
Український літак подорожуватиме Марсом
29 травень, 2016, 07:30
Побороти рак можливо
29 травень, 2016, 06:40