У Луцьку говорили про розвиток міста. ФОТО

У Луцьку говорили про розвиток міста. ФОТО
У Луцьку відбувся Форум розвитку міста.

Захід реалізовано в рамках проекту “Публічна політика” - ГО Всеукраїнська Громадянська Платформа Нова Країна”, за партнерства програми Active Citizens – British Council, Волинської православної богословської академії та Луцької міської ради, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Його організували: ГО «Інститут Політико-Інформаційних Досліджень»; ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці»; СГО «Молодіжна Платформа»; Громадський рух «Чесно»; ГО «Лучани»; Дизайн-студія «Тенета».

Відкрив Форум заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця. Він у своїй промові акцентував, що Форум - хороша передумова, щоб будувати якісну стратегію розбудови міста.

“Вітаю всіх, мені дуже приємно бачити знайомих громадських активістів міста, які прагнуть щось змінювати. Я хотів би, щоб активна позиція громадськості стала домінантною в побудові нашої майбутньої стратегії. Раніше не вистачало саме єдності комунікації між суспільством і владою, яка має реалізовувати ініціативи. Я, як заступник міського голови, готовий сам активно долучатися до роботи та залучати працівників міської ради. Бажаю усім плідної роботи”, - сказав Юрій Моклиця.

Учасники Форму напрацьовували пропозиції, які сприятимуть перетворенню Луцька в сучасний урбаністичний простір для успішних людей. Адже наше місто потребує стратегічного бачення свого майбутнього, аби дати старт для максимального розвитку мешканцям різних категорій.

Мета заходу – зібрати усіх небайдужих громадян, які готові направити свою енергію на розвиток міста, напрацювати ідеї для міських проектів, в першу чергу quick wins – швидких перемог, що стануть символами змін.

Учасники Форуму обговорили роль Луцька у сучасному світі, розглянули питання розвитку інфраструктури, малого та середнього підприємництва, якості життя, можливі культурні та освітні проекти. Як результат, напрацювали комплексне бачення майбутнього міста на найближчі роки, усвідомлення ресурсів, невирішених проблем та роботи над проектами, що зможуть покласти початок системних змін у місті.

У роботі Форум розвитку міста взяли участь керівники структурних підрозділів та спеціалісти Луцької міської ради. Вони мали можливість поспілкуватися з програмним директором Інституту Політико-Інформаційних досліджень Михайлом Войтовичом, співорганізатором київської Ради по урбаністиці, активістом громадської ініціативи «Київські проекти», журналістом, мандрівником Григорієм Мельничуком, власницею PR агентства GEM, філологом за освітою (КНУ ім.Шевченка) Наталією Склярською, яка працює в галузі подієвого маркетингу з 1996 року, викладає івент-маркетинг у Школі Рекламних Технологій та іншими цікавими фахівцями. Предметом розмови були питання - що таке сучасний український урбаністичний простір,соціальний капітал, брендування міста тощо.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шо в нашій Неньці, що в нашому місті суцільні перемоги!
Відповісти
ооо...то вже вам пєтя гоцалюк нафундує))
Відповісти