Прокуратура перевіряє, чи привласнив сільський голова півмільйона гривень

Прокуратура перевіряє, чи привласнив сільський голова півмільйона гривень
Державна фінансова інспекція у Волинській області встановила порушення з боку посадовців Жидичинської сільської ради на 585,38 тис гривень.

Про це свідчить ухвала Ківерцівського районного суду Волинської області від 19 травня, - про це повідомляє "Наші гроші".

Посадовці сільради у вересні та грудні 2011 року закупили щебінь у ДП «Регіон-Інвест», однак жодного документального підтвердження цьому немає.

Крім того, вони підписали акти здачі-прийняття виконаних робіт за жовтень і грудень 2011 року щодо виконаних робіт фірмою «Луцька ДПМК». Однак ці роботи не підтверджені первинними документами.

Також встановлено, що у з листопада 2011 року по січень 2016 року посадові особи сільради завищували вартість робіт, проведених «Господарником ЖЛК».

У лютому цього року Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури розпочав кримінальне провадження. Наразі у справі проводяться слідчі дії.

З 2010 року засновником дочірнього підприємства «Регіон-Інвест» було ТОВ «Будкомсервіс», засновницею якого значиться Ольга Чернецька з Рівного, а директором – Олександр Кірічок. Останній з 2012-го також очолює ДП «Регіон-Інвест». З червня 2014 року засновником підприємства стало щойно створене ТОВ «Регіон-Інвествуд», засновником якого є екс-депутат Нововолинської міськради (2010-2015) від Партії регіонів Ігор Трофимович.

Основними власниками ТОВ «Луцька дорожна пересувна механізована колона» є Геннадій Філоненко (38,9%) та син екс-депутата Волинської облради Іван Іванович Кобак, який особисто володіє часткою у 12%, і ще 19,6% належить фірмі «Продтехоптторг» Лтд, що підконтрольне його родичам. Сам екс-депутат був головою правління «Луцької ДПМК».

З 2003 по 2015 рр головою Жидичинської сільради був Олег Данкевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Махвія безсмертна)))
Відповісти
Таких проваджень проти Жидичинської с.р. відкривали вже з десять,особливо за дерибан землі.А толку? Дуже сильна "криша" в Сірук і Данкевича!
Відповісти
В нас є прокуратура??? Не знали) Думали хабарники,ледарі та зазнайкі!
Відповісти
Не гайте часу на пустописьки, сидіть собі на Винниченка, 13 і розкладайте пасьянс, вже надоїло дивитись на гучні затримання ради відкату.
Відповісти
Останні новини
Прокуратура перевіряє, чи привласнив сільський голова півмільйона гривень
29 травень, 2016, 16:38