Праві погрожують зірвати Євро-2012

Праві погрожують зірвати Євро-2012
Активісти патріотичних організацій обіцяють зірвати Євро-2012, якщо влада не припинить їх переслідування, - повідомив керівник київської міської організації «Патріот України» Євген Комісар.

Про це інформує УНІАН.

Він наголосив, що в Україні почалися репресії проти патріотичних організацій, оскільки, за їхніми даними, СБУ отримала наказ до початку Євро-2012 «припинити діяльність будь-яких правих сил для того, щоб нібито не псувати імідж України перед європейськими колегами».

«Наказ на СБУ: до червня місяця пересаджати, залякати всіх українських правих», - наголосив він.

При цьому Комісар зауважив, що відбувається тиск і на патріотичні організації, і на фанатський рух.

«Ми на це не поведемося, навпаки, очевидно, що якщо наших хлопців буде засуджено, незважаючи, що всі докази свідчать про їхню невинуватість, ми просто не дамо провести цей чемпіонат так, як хоче влада. Це, по суті, наш ультиматум, і цей ультиматум ґрунтується не на якійсь нашій сваволі, він ґрунтується на бажанні справедливості, за яку ми боремось», - сказав він.

За його словами, в Україні розгорнуто кампанію проти ГО «Патріот України», яка ведеться незаконними методами. Він нагадав про ситуацію у Василькові, де представників цієї організації затримали за підозрою у підготовці теракту під час святкування Дня Незалежності України. Судовий процес у цій справі починається 4 січня.

«Можна стверджувати, що операція СБУ, і самі СБУшніки визнали, що це була спецоперація, метою якої було припинити діяльність організації «Патріот України», провалилась, через що один із високопосадовців в СБУ був звільнений з посади», - сказав Комісар.

При цьому Комісар зауважив, що сьогодні немає жодних доказів причетності затриманих членів організації до виявленого саморобного вибухового пристрою.

Більше того, з’явилася вже третя заява до правоохоронних органів від свідка, який стверджує, що в СБУ його змусили дати неправдиві свідчення під тиском.

Представник «Патріоту України» Олег Однороженко нагадав, що 27 грудня у Харкові ввечері було затримано Андрія Білецького. Зараз він утримується в одному з ізоляторів тимчасового тримання Харкова, а на четвер заплановане судове засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Однороженко висловив обурення ситуацією, коли Білецький по порушеній у серпні справі спочатку був свідком, а потім став обвинуваченим.

Він нагадав, що 23 серпня до двору харківського офісу організації зайшов Сергій Колесніков з пістолетом, щоб «з’ясувати стосунки». За твердженням Однороженка, Колесніков є позаштатним співробітником СБУ.

В офісі сталася бійка, після якої Білецький викликав «швидку» і міліцію. «А потім слідство почало стверджувати, що Білецький заманив Колеснікова до свого офісу з метою пограбування», - підсумував Однороженко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Патріот України молодці! Успіхів Вам хлопці, тримайтеся, ми все одно здолаємо цю бандитську владу.
Відповісти
Патріоти, ви молодці. Тримайтеся, ви не одні.
Відповісти
Останні новини
Вікторов уже не депутат
29 грудень, 2011, 16:01
Праві погрожують зірвати Євро-2012
29 грудень, 2011, 15:48