Пристрій для читання думок незабаром побачить світ

Пристрій для читання думок незабаром побачить світ
Незабаром світ побачить творіння, яке здатне читати думки та озвучувати слово, про яке думає людина. Такий пристрій стане панацеєю для людей з обмеженими можливостями, інформує Знай.

Читання думок вже не є чимось новим. Раніше вчені та розробники створювали апарати, які здатні визначити, що саме бачить людина. Крім того, є пристрої здатні передбачувати поведінку людей, але вчений Роберт Найт вирішив перейти до роботи зі словами.

Дослідник створив алгоритм, який дозволяє розпізнавати сигнал мозку, коли людина думає про певне слово. Піддослідним кілька разів на день повторювали одне слово, а потім фіксували сигнал мозку, коли вона чула його знову. Таким чином пам'ять людей можна забити необмеженою кількістю слів, а їх потім буде озвучувати комп'ютер.

Однак чіп для читання думок треба кріпити до скроневої частини мозку. Тож поки що операцію із вживленням пристрою робили людям, які і без наукових експериментів потребували втручання у мозок.

Нещодавно американські розробники створили навушники-перекладача. У реальному часі вони здатні перекладати слова людини та її співрозмовника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пристрій для читання думок незабаром побачить світ
30 травень, 2016, 00:30