Ціни на одяг і взуття восени різко зростуть

Ціни на одяг і взуття восени різко зростуть
У вересні ціни на одяг і взуття різко зростуть, а на побутову техніку - залишаться попередніми.

Про це 31 серпня повідомляє «Сегодня».

Магазини одягу і взуття розпродують останні літні речі зі знижками в 50-70% і починають торгувати осіннім асортиментом. Якщо минулої осені красна ціна, скажімо, шкіряних чоловічих туфель була 500 гривень, то зараз - 650-700 гривень. На запитання, з чим пов'язаний різкий стрибок цін, продавці відповідають, що знову подорожчало розмитнення товарів, і через прогнози щодо девальвації гривні господарі закладають валютні ризики в кінцеву вартість товару.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко зазначає: «Подорожчання імпортних товарів завжди відбувається на початку вересня. До кінця серпня торговці продають літні речі, причому багато з хорошими знижками, а з осені готуються отримувати прибуток. Тому щороку ціни ростуть з початку осені і до Нового року, і тільки потім крамарі влаштовують собі відпочинок, «піднявши» непоганий заробіток в кінці року. А казати вони можуть що завгодно, але зазвичай посилаються саме на розмитнення».

Що стосується побутової техніки, то експерти не прогнозують змін цін на неї. Аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь твердить: «Я не бачу причин для особливих коливань цін. Хіба що, на застарілі моделі робитимуть знижки, але це стандартна ситуація». Це підтверджує і начальник управління комерції торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» Юрій Пономаренко:« У цілому ціни на побутову техніку та електроніку не зміняться. Акції та знижки будуть поширюватися на продукцію минулого сезону».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пофіг. Уже другий рік нічого не купую в Україні.
Відповісти