Поради для тих, хто хоче замінити побутову хімію

Поради для тих, хто хоче замінити побутову хімію
Побутова хімія заполонила наші будинки. Сьогодні абсолютна відмова від синтетичних миючих засобів здається неможливою, але скоротити їх застосування дуже навіть реально.

Про це інформує Знай.

Існує багато безпечних природних очисників, які завжди є під рукою у кожної господині, вони з легкістю можуть замінити побутову хімію.

1. Сіль.

Завдяки своїй зернистості сіль працює як скраб, видаляючи з поверхонь забруднення. Підходить для очищення емальованих поверхонь, фарфорового посуду, чашок, склянок, тарілок, умивальників та ін.

2. Сода.

Харчова сода замінить будь-який очисний засіб на кухні. Але варто пам'ятати, що хоч сода і працює як достатньо делікатний скраб, але знежирити содою посуд не завжди виходить. В такому випадку можна додати гірчицю.

3. Оцет.

Оцет в поєднанні з содою допоможе позбутися від накипу, видалити засмічення в стоках. Якщо не виходить відчистити клей від наклейок на склі або плитці, змочіть ганчірку в підігрітому оцті та прикладіть до наклейки на кілька хвилин, але не забувайте вдягати рукавички.

4. Лимонний сік.

Чудово підходить для видалення плям від чаю і кави, очищення мікрохвильовки: змішайте лимонну кислоту з водою в співвідношенні 2: 3, поставте посуд з розчином у мікрохвильовку і нагрівайте 3-5 хвилин. Потім просто протріть духовку сухою ганчіркою.

5. Кетчуп.

Ви здивуєтеся, але наш улюблений томатний соус може не тільки залишати важкі плями на одязі чи скатертині, але служить природним очищувачем для латунного і мідного посуду.

6. Картопляний крохмаль.

Крохмаль допоможе позбутися від чорнильних плям – змішайте крохмаль і трохи молока, нанесіть на пляму і залиште на 15-20 хвилин або поки не висохне.

7. Хліб.

За допомогою шматочка хліба можна зібрати дрібні осколки, якщо розбилося щось скляне. Посипте покриття хлібними крихтами, дайте постояти 20-30 хвилин, а потім приберіть пилососом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Замість переписувати чужу бздуру зробіть краще історичну розвідку - спитайте в старших людей: найефективніші засоби - поташ і гірчичний порошок, а також проста глина. До речі, гірчицею мили посуд і в СРСР: знежирювало і відмивало просто супер.
Відповісти
Останні новини
Поради для тих, хто хоче замінити побутову хімію
30 травень, 2016, 04:30