Корисна інформація про ваших сусідів

Корисна інформація про ваших сусідів
Кілька днів тому на вулицях Новосибірська провели експрес-тест на ВІЛ у 888 людей. Майже кожен п'ятий виявився зараженим. Тільки семеро із сорока знали, що є носіями того, що породжує невиліковну хворобу СНІД.

Кореспонденти порталу "Знай" дізнались, скільки людей поряд із вами не розповідають, що хворі на туберкульоз, сифіліс, шизофренію, ВІЛ-інфіковані. Часто вони навіть не здогадуються, що становлять небезпеку для близьких.

Факт №1

У одній звичайній п'ятиповерхівці можна зустріти щонайменше двох людей із ВІЛ. І лише одна із них знатиме про власний діагноз.

За статистикою, в Україні проживає до 270 тисяч таких людей, при населенні у 42,7 мільйонів чоловік, що не враховує у останньому переписі мешканців окупованих території Донбасу та Криму.

Симптоми того, що у вас ВІЛ. За 3-6 тижнів із моменту зараження у 50-70 % людей проявляється фаза лихоманки: підвищення температури, лихоманка, збільшення лімфовузлів, болісність в горлі, больові відчуття у області очей, голови, у м'язах, суглобах, інколи висипання, сонливість, схуднення. Це може тривати кілька тижнів і змінитись безсимптомною фазою, що інколи триває роками. Лише 10% пацієнтів починають сильно хворіти одразу.

Факт №2

Із 100 людей, які працюють у вашій компанії, - 1 шизофренік.

Лише у столиці живе більше 25 тисяч людей із діагнозом "шизофренія", те саме стосується приблизно 1% населення планети. Проте лікарі стверджують, що 50-70 % хворих можуть повернутись до нормального життя.

Симптоми того, що у вас шизофренія. Послаблення емоцій до найближчих людей - коханих, дітей, батьків. Інколи слабшають почуття або розвивається емоційна неадекватність. Тобто може з'явитись необгрунтована злість, старі інтереси і хобі зникають, а нові не з'являються. Хворі стають нечутливими до голоду, часом стають неохайними.

Факт №3

У одній звичайній дев'ятиповерхівці можна зустріти двох хворих на сифіліс. Один із них досі не звернувся до лікаря, і намагається вилікуватись народними методами.

Ця хвороба посідає третє місце серед інфекційних венеричних захворювань (перші дві - хламідіоз та трихомоніаз). На ранніх стадіях вилікувати сифіліс легко, проте виявити важко. Тим більше, коли люди соромляться звернутись по офіційну допомогу. Пік епідемії у нашій країні припав на 90-ті роки.

Симптоми того, що у вас сифіліс. Лише за чотири тижні після зараження проявляються перші ознаки захворювання - це безболісні виразки на статевих органах у чоловіків та жінок. Вони можуть пройти, але це не означатиме, що хвороба відступила. За кілька місяців можуть виникнути блідо-плямисті висипки по всьому тілу, які теж пройдуть. Також збільшаться лімфатичні вузли, інколи - облисіння. Страшні картини із руйнуванням носової перегородки можуть статись аж за 3-5 років, якщо із якоїсь причини не почати лікування.

Факт №4

У одній звичайній дев'ятиповерхівці проживає один хворий на туберкульоз.

Мікобактерія туберкульозу є у 98% населення України. Проте лише 10% із них хворіє. Останню статистику "покращило" те, що наразі не надходять дані із найбільш неблагополучних щодо туберкульозу районів - АРК Крим та окупованого Донбасу.

Симптоми того, що у вас туберкульоз. Втрата апетиту, слабкість, схуднення, підвищені потовиділення та температури тіла, кровохаркання, кашель, болі у грудній клітці. Не хворіють ті, хто регулярно провітрює приміщення та має високий рівень імунітету.

Факт №5

У столичному метро можна зустріти лише одну людину, талант якої сягає геніальності.

Частоту потенційних майже геніїв оцінюють співвідношенням 1:100 тисяч, геніїв світового рівня - один на 10 мільйонів. Таким чином, за активного пасажиропотоку на станції метро "Вокзальна" у Києві ви можете натрапити на одну людину, таланти якої наближаються до геніальності. Справжніх суперлюдей у всій Україні живе близько п'яти.

Симптоми того, що ви - геній. "Коли на світ з'являється справжній геній, то впізнати його можна хоча б тому, що всі тупоголові об'єднуються у боротьбі проти нього", - вважає відомий письменник і філософ Джонатан Свіфт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"У столичному метро можна зустріти лише одну людину, талант якої сягає геніальності. - після того як я виїхав з Києва, то вже не правда
Відповісти