Через митний пост «Ягодин» киянин намагався перевезти комбайн без документів

Через митний пост «Ягодин» киянин намагався перевезти комбайн без документів
Сільгоспотехніку європейського виробництва до України ввозив приватний підприємець з Київщини.

Саме він зобов’язав водія вантажівки, котрий переміщував комбайн через митний пост «Ягодин» Волинської митниці ДФС, подати для проходження митного огляду пакет документів з недостовірними відомостями, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, заявлена для українських митників вартість комбайна CLASS LEXION обладнаного жаткою та візком під жатку (diesel) 1988 року випуску, Б/В, VIN згідно поданого інвойса становила лише 22720 Євро.

Однак, під час проведення митного контролю транспортного засобу, в кабіні водія, в папці для документів, було виявлено на імпортований комбайн інші документи, з яких випливало: вартість вищевказаного товару становить 50000,00 Євро, а відправник та одержувач товару - зовсім інші юридичні особи, аніж заявлені в документах для митного контролю.

Як повідомив водій вантажівки, другий пакет документів на даний товар з недостовірними даними він отримав за вказівкою приватного підприємця на одній і польських заправок. Саме їх, на вимогу бізнесмена, він і подав на митному посту «Ягодин», після того, як пройшов контроль у польських митників в пункті пропуску «Дорогуськ» Республіки Польща.

Від надання будь-яких пояснень волинським митникам підприємець з Київщини відмовився.

Громадянин України, підприємець Н. через водія вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості про вартість товару, відправника та отримувача.

Посадові особи Волинської митниці ДФС за цим виявленим фактом склали протокол про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чоловік перевозив комбайн для того щоб мати змогу обробляти землю і кормити людей, приносити прибуток державі, створити ще як мінімум 1 робочче місце.
А як завозять наші політики дорогі машини і всі левандовські то це нормально, потім тими машинами давлять простих смертних. Де правда?!
Відповісти
Нічого незмінилося дальше продовжується самодурство в Німеччині, Польщі, Литві.. наприклад завозь вивозь все, крім нарко і зброї,веди любу підрриємницьку діяльність а би ти не оформлявся на біржу і непросив грошову допомогу у держави.Коли вже у нас до влади прийде хтось адекватний?
Відповісти
Останні новини
Через митний пост «Ягодин» киянин намагався перевезти комбайн без документів
30 травень, 2016, 10:40