Вітчизняні банки масово переводять кошти за кордон

Вітчизняні банки масово переводять кошти за кордон
Як передає BusinessUA, вітчизняні банки масово переводять свої кошти за кордон, при цьому зобов'язання лишають Фонду гарантування вкладів.

Це помітили в Комітеті економістів України.

"Це результат відсутності системної політики Національного банку України. За останні роки керівництво регулятора не проводив ніякої монетарної політики та нічого не робив для відродження банківської системи", - пояснює Андрій Новак, голова Комітету економістів України.

За останні два роки НБУ закрив 73 фінустанови. У частини із них були проблеми із виплатами й статутним капіталом. Решта не виконувало вимог перед регулятором.

Вчора керівництво Фонду гарантування вкладів повідомило Мінфін,що невдовзі із бюджету прийдеться виділити 10 млрд грн на відшкодування збитків вкладникам збанкрутілих банків.

"Банкіри бачать таку ситуацію, тому починають шантажувати НБУ. Виторговують для себе якісь умови та компроміси. Власники крупних банків розуміють, що тепер ситуація із наповненням Фонду плачевна. Це означає, що так завзято закривати фінустанови НБУ не буде. Такий стан речей в подальшому лише дестабілізовуватиме ситуацію на банківському ринку й не сприятиме порядку на ньому", - пояснює спеціаліст.

Нагадаємо, В 2014-2015 роках Мінфін виділив Фонду гарантування вкладів кредитів на 51 млрд грн в середньому під 12,5% річних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
товарищу Гонтаревой за своевременное и полное рефинансирование)))
Відповісти
Останні новини
Вітчизняні банки масово переводять кошти за кордон
31 травень, 2016, 02:50