Відтепер українським студентам у США буде легше знайти роботу

Відтепер українським студентам у США буде легше знайти роботу
Федеральний уряд в цьому місяці офіційно збільшив термін перебування з правом працевлаштування в США іноземних студентів і випускників в області науки, технологій, інженерії та математики (STEM) за студентською візою F-1.

Про це інформує "Експрес" з посиланням на Immigrant.today.

Раніше студенти мали право працювати за своїми візами 1 рік за урядовою програмою підготовки кадрів (Optional Practical Training (OPT)). Але з 2008 року адміністрацією Джорджа Буша до цього періоду був доданий додатковий 17-місячний термін для студентів категорії STEM. Тепер же адміністрація Барака Обами збільшила додатковий період для STEM до 24 місяців. Ця зміна вступила в силу з 10 травня 2016 року.

Загальний можливий термін роботи в США за візою F-1 склав, таким чином, 3 роки. Однією з цілей розширення періоду програми є надання студентам більшого часу для роботи по візі F-1, що дає їм в подальшому, як стверджується, більше шансів на виграш у візовій лотереї Н-1В, в якій кількість учасників значно перевищує пропозицію.

Урядова програма підготовки кадрів (OPT) викликає неоднозначну реакцію в американському суспільстві. Так американський Альянс технології робочих місць (WashTech) подав судовий позов до уряду, стверджуючи, що збільшення числа іноземних працівників STEM створює несправедливу конкуренцію для технологічних працівників, особливо в зв'язку з тим, що праця студентів є недорогою.

У зв'язку з цим, в програму OPT були внесені деякі зміни, зокрема, вимога, щоб заробітна плата працівників STEM була сумірною і була в аналогічному положенні працівникам в США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відтепер українським студентам у США буде легше знайти роботу
31 травень, 2016, 22:22