Назвали 7 нововведень, які очікують українських школярів

Назвали 7 нововведень, які очікують українських школярів
Першокласників у цьому році чекає ускладнена програма - діти, для прикладу, почнуть вивчати англійську і основи геометрії.

Про це повідомила ТСН з посиланням на «Фокус».

З 1 вересня у школах України почнеться поступове впровадження нового Держстандарту початкової загальної освіти. Зміни торкнуться практично всіх предметів. Видання виділило 7 основних нововведень, з якими будуть мати справу першокласники та їхні батьки.

Електронні книги. Більше 500 українських шкіл перейдуть на них з 1 вересня. Причина - брак звичайних підручників та їхня дорожнеча.

Нові слова у букварі. Там тепер з'явилися картинки з гаджетами - мобільними телефонами, комп'ютерними мишами. Йдеться у букварі і про валюти різних країн.

Геометрія. Першокласники будуть вивчати, що таке криві, куб, ромб, циліндр, промінь. Це нововведення викликає особливе занепокоєння батьків. З ними частково згодні і фахівці. Так, викладач математики ліцею імені Я. Кондратьєва Вікторія Ареф'єва впевнена, що обсяг інформації у першокласників і так буде величезним, і геометрія може стати для них проблемою.

Поновлена фізкультура. Новий предмет «Здоров'я і фізична культура» навчає дітей не тільки правильно харчуватися і займатися спортом. Тепер їм будуть пояснювати, що робити при серйозних травмах, як надавати першу медичну допомогу. Психологи вважають, що ці знання потрібно подавати тільки в легкій формі.

«Не можна так просто з першого вересня вчити 6-літню дитину робити штучне дихання. Тут важливий професіоналізм педагога», - вважає шкільний психолог Тетяна Алексійчук.

Англійська. Раніше англійську мову в школах вчили з другого класу, тепер її викладатимуть з шести років. Батьки тих дітей, які до школи іноземною мовою не займалися, побоюються, що вони будуть почувати себе невпевнено серед тих, хто займався англійською в садку або їздив за кордон.

Ніяких оцінок. Вперше в середній школі з'явилися предмети, які не оцінюються звичними балами. Це фізкультура і мистецтво (нова дисципліна, яка об'єднує малювання і спів). Педагоги впевнені, що це правильно - талант або спортивну підготовку не можна оцінювати, порівняння можуть образити дітей.

Світ замість України. Зі шкільної програми зник предмет «Я і Україна», замість нього з'явився «Я у світі». Його почнуть вивчати вже з другого класу. По суті новий курс об'єднує природознавство і суспільствознавство. У Міносвіти кажуть, що поставити в програму нову дисципліну довелося, тому що результати досліджень виявили в українських школярів прогалини в природознавчій освіті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали 7 нововведень, які очікують українських школярів
01 вересень, 2012, 10:18