Міліція «накрила» підпільний горілчаний цех. ФОТО

Міліція «накрила» підпільний горілчаний цех. ФОТО
Волинські правоохоронці в одній із центральних областей України викрили підпільний цех, де виготовляли фальсифіковану горілку.

Про це поінформувала прес-служба УМВС України у Волинській області.

До пошуку підприємства, де займались підробкою, міліціонерів наштовхнула вилучена горілка «Пшенична» вітчизняного виробництва з марками акцизного збору. 2120 пляшок цієї продукції правоохоронці знайшли в автомобілі марки «ІВЕКО» під час відпрацювання в селі Рованці Луцького району.

У правоохоронців виник сумнів щодо походження товару, а відтак продукцію передали на експертизу. Згідно з висновком експерта, вміст пляшок не відповідав вимогам ДСТУ, а марки акцизного збору – тим, що перебувають в офіційному обігу.

Слідчі управління УМВС України у Волинській області порушили кримінальну справу проти водія автомобіля за ст. 204 Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській під час проведення обшуків за адресами фігурантів та покупців спирту також вилучили цигарки. Зокрема, 30 ящиків із ознаками підробки виробництва України, Білорусії та Молдови, а також 100 літрів спирту, порожні пляшки горілки «Пшенична» й насос та шланг для зливу спирту.

Провівши оперативно-пошукові заходи, працівники міліції встановили місце виготовлення фальсифікованої продукції – спиртогорілчаний завод в одній із центральних областей України.

Начальник УДСБЕЗ України у Волинській області підполковник міліції Володимир Білоус розповів: «Підприємство мало ліцензію на виробництво такої продукції, однак документом передбачався випуск у незначній кількості. Таким чином був виявлений підпільний цех.

Під час обшуку на спиртогорілчаному заводі вилучено 40 тисяч пляшок горілки з підробленими акцизними марками, три тонни спирту етилового, близько п’яти тонн суміші для виготовлення горілки, обладнання на мільйон гривень (лінія для розливу, маркування та коркування алкогольних напоїв), скляну тару, корки, етикетки, марки акцизного збору, контейнери, плівку для пакування та піддони під ящики. Опитано більше 20 осіб, котрі працювали в цеху і підтвердили факт виробництва горілчаних виробів сумнівної якості».

Він підкреслив: «Головне, що нам вдалося не допустити реалізації фальсифікованої горілки в роздрібній торгівлі, адже це може призвести до тяжких наслідків, як-от отруєння громадян».

Вилучену продукцію перевезли на склади Волинської області, де вона зберігається під охороною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міліція «накрила» підпільний горілчаний цех. ФОТО
01 вересень, 2012, 14:40