Депутати бояться, що за 12 годин не довезуть свіже молоко в шкільні їдальні

Депутати бояться, що за 12 годин не довезуть свіже молоко в шкільні їдальні
Депутат обласної ради Андрій Турак хвилюється за санітарні норми при постачанні сирого молока з ферм до міських шкіл. Він каже, що важко дотриматися терміну реалізації молока не більше 12 годин з часу його одержання від корів.

Про це повідомила прес-служба Волинської обласної ради.

Нагадаємо, головне управління агропромислового розвитку вперше розробило програму «Шкільне молоко», за якою кожному учню щодня обіцяють давати по 200 грамів молока.

Точку зору щодо проекту програми «Шкільне молоко» Турак висловив під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин. Депутат також вніс зауваження до політики ціноутворення, яка виписана програмою. На його думку ціна 4 гривні за літр молока є заниженою.

У той же час, Турак вважає, що програма є дуже корисною не тільки для Волині, а й для України в цілому. Начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Людмила Петриканин підтвердила це, посилаючись на статистику МОЗ, згідно з якою 60% дитячих хвороб спровоковані неякісним харчуванням.

Ще одну проблему озвучив начальник управління освіти та науки ОДА Олександр Хомич. Він зазначив, що організацією харчування у 23 з 26 шкіл Луцька займається приватне підприємство, яке буде складно змусити брати участь у виконанні Програми. Хоча перший етап реалізації проекту передбачає постачання молока саме у школи Луцька. Людмила Петрикан запропонувала усім сторонам внести пропозиції до документу до наступної сесії облради, яка запланована на 5 вересня.

Однак через те, що цього разу присутніх депутатів було недостатньо для кворму, комісія не змогла прийняти будь-які рекомендації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати бояться, що за 12 годин не довезуть свіже молоко в шкільні їдальні
01 вересень, 2012, 16:17