Чим пункт пропуску через кордон заважає Устилузькій об’єднаній громаді? ВІДЕО

Чим пункт пропуску через кордон заважає Устилузькій об’єднаній громаді? ВІДЕО
Устилуг – єдине місто на Волині, де пункт пропуску через кордон розміщений у самому населеному пункті.

Тож усі проблеми із благоустроєм, наданням земельних ділянок та організації дорожнього руху лежить на плечах голови Устилузької об’єднаної громади Віктора Поліщука, - повідомляє Громадське.Волинь.

Серед найгостріших проблем: під’їздна дорога до пункту пропуску, засміченість території, організація сервісної зони за європейським зразком, шум та неможливість розширити пункт пропуску на річці Буг.

Віктор Поліщук розповідає, що постійні черги на кордоні спричиняють руйнування під’їздної дороги до пункту пропуску, за яку відповідає місто. Каже, було таке, що до декотрих будинків не могла під’їхати швидка. Низька культура людей призводить до засмічення території. Та й перехожі тут розповідають, що приїздять українці з Польщі в Україну і тут уже викидають все, що там назбирали, просто серед вулиці. Громада виділяє щороку 140 тисяч гривень на прибирання території.

Розширення пункту пропуску неможливе у районі ріки Західний Буг та з правого боку при виїзді з України, адже там знаходяться земельні вали, які є пам’яткою історії. Тому, хоч і передбачається створення восьми смуг на пункті пропуску з боку України, через вали та міст на дві смуги через річку рух автотранспорту все одно буде сповільнюватися. Цілодобовий потік автівок також породжує постійний шум для місцевих мешканців, які бажають вночі відпочинку.

Одна з найгостріших проблем – це порушення правил дорожнього руху. Водії дозволяють собі виїжджати на зустрічну смугу і сотні метрів їхати проти руху, обганяючи чергу. Ця ситуація нині регулюється патрульними поліцейськими Луцька, які стежать за рухом на трасі Луцьк-Устилуг.

Віктор Поліщук не скаржиться, а радше намагається пояснити, з якими труднощами стикається громада, маючи на своїй території пункт пропуску. Водночас визнає, що громада заробляє з цього. Через те, що саме через Устилуг їздять люди, тут розміщується багато магазинів, заправних станцій. Це до об’єднання територіальної громади приносило 3 мільйони гривень податку з фізичних осіб. Станом на травень 2016 року громада наразі отримала 1 мільйон до бюджету.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і? Раз заважає - то чого не виправлять.Зробити нормальну бетонну дорогу, відгородити її від будинків звуковідбиваючими екранами, організувати переходи, між смугами руху - огорожа. Під таке діло всякі гранти охоче дають.
Відповісти
Останні новини
Чим пункт пропуску через кордон заважає Устилузькій об’єднаній громаді? ВІДЕО
01 червень, 2016, 17:08