Подарунок за репост - чудовий піар чи шахрайство

Подарунок за репост - чудовий піар чи шахрайство
З розвитком соціальних мереж подарунки за репости не є дивиною. Багато бізнесових структур саме такими "фішками" намагаються підвищити власні рейтинги.

Люди підписуються на офіційні сторінки в соціальних мережах цих магазинів, тим самим примножуючи їм перегляди й розширюючи коло потенційних покупців.

Подарунок за репост - чудовий піар-хід для власників інтернет-магазинів, які, роблячи одну таку "благодійну" акцію, можуть тим самим привернути увагу нової аудиторії та вигідно продати інші свої товари.

Проте на сьогодні існує не мало таких, які намагаються скористатись з цього і на рівному місці підзаробити грошей.

Зокрема читачка нашого видання мало сама не потрапила на вудку одного з інтернет-шахраїв.

Дівчина дуже часто робить репости в соціальній мережі "Вконтакте" від відомої групи "Безкоштовна Україна". У ній можна виграти гарний одяг, різноманітні прикраси та інше. За словами дівчини, її друзі неодноразово вигравали подарунки за репости саме у цій спільноті, проте вона сама ще ні разу не ставала переможницею. Ось і цього разу запостила багато різноманітних дописів та сподівалась на виграш.



І ось нарешті дівчині під постом на її сторінці написали, що вона стала переможницею та виграла кросівки.



Зрозуміло, що вона дуже зраділа такій ситуації й одразу почала розпитувати про те, як можна отримати подарунок.

Перше, що попросила співрозмовниця, - це ім'я, прізвище, по-батькові, адресу, номер мобільного та 30 гривень за доставку товару, які попросила скинути їй одразу.



Коли "переможниця" запила, чи можна заплатити за доставку потім, при отриманні подарунку, дівчина відповіла, що вони "юридичні особи" й гроші їм потрібно скидати зараз. Також одразу ж закинула всі потрібні реквізити.



Саме це стало першою зачіпкою, яка насторожила дівчину. Також було підозріло й те, що у самому дописі від спільноти було вказано, що переможниця зможе обрати кросівки або ж гроші. Проте, коли вона запитала про суму, яку може отримати, дівчина по той бік екрану написала, що вже таку можливість скасували.

Саме такі її слова ще більше насторожили "переможницю". Вона зайшла на сторінку спільноти і помітила, що під самим записом зовсім немає інформації про те, хто ж виграв. Зазвичай надають скрін або ж відеозвіт розіграшу.

Дівчина вирішила запитати про відеозвіт у так званої "організатоки". На що та відповіла, що відеозвіту немає, хоча в самому дописі було зазначено слово "відеозвіт".

Також дівчина одразу ж зауважила й те, що розіграш подарунку мав відбутися 2 червня (ред. - про перемогу в конкурсі написала увечері 1-го червня). Проте шахрайка сказала, що має скрін. Після того, як вона надіслала його у повідомленнях, було зрозуміло, що точно натрапила на шахраїв. Адже скинули не скрін розіграшу, а банальний скрін аватарки "Вконтакте".



Проте все ж таки, аби не було ніяких докорів сумління, вирішила написати до адміністратора групи "Безкоштовна Україна" та розпитати про всі нюанси.





Пізніше у коментарях під "зловіщим" дописом шахрайки написала ще одна дівчинка, яка теж мало не потрапила на вудку невідомих.



Також журналісти ВолиньPost зазирнули й у правила спільноти, з яких дізнались про те, що переможець конкурсу не повинен платити за доставку призу. Відповідальність за це беруть на себе організатори.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Безкоштовній сир тільки в мишоловці .
Відповісти
Останні новини
Подарунок за репост - чудовий піар чи шахрайство
02 червень, 2016, 14:40