Продажі нових авто в Україні зросли на 50%

Продажі нових авто в Україні зросли на 50%
З початку року в Україні продали 22,2 тисячі нових автомобілів, що на 56% більше, ніж за цей період торік.

У травні продажі нових легкових автомобілів в Україні зросли на 54% у порівнянні з травнем минулого року - до 4,422 тисяч одиниць. Однак це на 21,5% менше, ніж у квітні поточного року, повідомляє AUTO-Consulting, - пише "Корреспондент".

За даними експертів, ринок нових автомобілів продовжує демонструвати позитивну динаміку з двозначними показниками, а спад в порівнянні з квітнем був цілком очікуваним.

"Український авторинок продовжує відновлюватися і за п'ять місяців дилери вже реалізували 22,2 тис. авто (майже на 56% більше, ніж за той самий період 2015 року)", - повідомляє AUTO-Consulting.

Лідером українського авторинку в травні, як і раніше, залишається Toyota, не змінилися власники другого (VW) і третього місць (Renault), а на четверте місце вийшла KIA (у квітні займала шосте місце), відтіснивши з нього Skoda.

У травні змогли поліпшити свої позиції Ford, ZAZ, Nissan, Suzuki (зафіксовано найбільше зростання продажів за місяць), Lexus, Land Rover, Volvo.

Асоціація Укравтопром також оприлюднила статистику продажів нових автомобілів, згідно з якою в травні їх продано 4,447 одиниць, що на 49% перевищило показник травня 2015 року, але в порівнянні з квітнем 2016 року скоротилося на 22%.

"Звання "бестселер місяця" на українському ринку знову отримав автомобіль Volkswagen Jetta, який вибрали 262 покупці", - констатує асоціація.

Як повідомлялося, експерти ринку попередньо прогнозували зростання продажів легкових автомобілів в Україні у 2016 році до 55-58 тис. одиниць. У 2015 році за даними AUTO-Consulting продано 46,44 тис. одиниць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.