У Луцьку організовують харчування безпритульних. ФОТО

У Луцьку організовують харчування безпритульних. ФОТО
Вже понад 3 місяці Громадська організація "Квітка Полісся" та депутат Луцької міської ради Петро Нестерук допомагають волонтерам фонду "Переображення" організувати харчування, забезпечити одягом та ночівлею безпритульних людей з Луцька.

У теплу пору року допомога спрямовується на забезпечення регулярного харчування безпритульних, яке відбувається щонеділі у парку ім. 900-річчя Луцька та Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, - повідомляється на сторінці ГО "Квітка Полісся" у Фейсбук.







Більше 100 людей щотижня отримують таку необхідну допомогу.
Наразі усі, хто має можливість та хоче допомогти безпритульним, можуть звертатись до виконавчого директора благодійного фонду "Переображення" Стицуна Андрія Станіславовича, тел. 097-748-64-72, 095-910-68-69.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Новину відкрили, кожного тижня в неділю о 15:00 год.сходка на протязі довгого періоду часу в парку 900 річчя, зі всього міста сповзаються , буває треба знайти то знаєш де деяких чудів знайти можна.
Відповісти
Я за таке ,в самого на думці таке є, але на жаль лишніх коштів не маю. Мої підрахунки були, ще за курсом 8 дол., то на одноразове харчування в день, виходило близько 0,8 дол. (в харчування я враховував як суп продукти, кашу, салат і чай).
Але й дякую таким організаціям, які проводять такі заходи. Я згідний долучитись до даного благочинства, якщо на офіційному сайті даної організації буде щотижневий звіт на, що потрачені гроші і скільки.
Відповісти
Ось, що я бачу на фото з продуктів:
http://www.volynpost.com/img/modules/news/2/f4/eb914ce6783f556944b8a7eea33fcf42/original-13315396828212567311821704816498599020782n.jpg
2 яйца -
1-2 куска хліба -
Макарони (можливо "Мівіна") -
1 кусок ковбаси (приблизно 50 гр.) -
1 Вилка -
1 Упаковка -
Загальна сумма витрат на одного - (думаю порахуєте самі), по моїм підрахункам, це до 10 грн. на одного.
Прошу дійсно, не реагувати агресивно, я за такі заходи, але потрібна звітність про надходження і витрати (на облік вести паперову і відеореєстрацію).
А якщо загально, я підтримую волонтерів, але якщо б вони не крали, а таких відсотків 90.
Відповісти
Цікаво, який у Вас досвід проведення подібних заходів, що Ви так навскидку порахували витрати і відразу вивели статистику чесних/нечесних волонтерів?..

Стаття, як неважко помітити, є піаром депутата, при чому прес-служба не узгодила деталі з волонтерами (кому потрібна та точність і достовірність в журналістиці???)

До речі, вищезгадані благодійні обіди проводяться вже 3 роки. Тому новина справді дуже свіжа )))

Відповісти
Дмитро, у мене на жаль досвіду немає в подібних заходів, а порахував я по фото, яке бачив в даній новині.
2 яйца -
1-2 куска хліба -
Макарони (можливо "Мівіна") - Тут мене поправили, це не макарони а олівє, по фото (як на мене там 100 - 150 гр.)
1 кусок ковбаси (приблизно 50 гр.) -
1 Вилка -
1 Упаковка -
Єдине, що не врахував, це доставку, це ще приблизно 0,30 грн.
Ви правильно підмітили, що це піар... Тому було моє обурення в моєму коментарі. Що за рахунок інших і за "ВЕЛИКІ" "БАНКЕТИ" він рекламує себе.
Дмитро, на сьогодні у кожного із нас є родичі, друзі, знайомі в так званій "ЗОНІ АТО". Тому я так і написав, що 90/10... Я поіменно можу назвати (не всіх чесних, так як уже звертався через знайомих, які працюють волонтерами), хто відданий цій справі.
А про 90% (це мої підрахунки), це ті, хто хоче нажитися на трагедії, 11 моїх знайомих розповідали як це проходить, розповіді були майже однаковими. Не буду описувати детально, але опишу як є в декількох словах, з магазинів забираються скриньки і ділять їх між "ВОЛОНТЕРАМИ" як заробітню плату!!!!!
Дмитро, і ще, я робив перерахування на благодійність, але остання була 5 каналу "Марафон на підтримку небесної сотні" і коли ці гроші пропали (ніхто про них не прозвітував), а те, що їх не отримали я знаю, бо дружина знала нашого ГЕРОЯ сотні, Мойсея.
І на кінець, моя дружина і досі допомагає, я ні, тому, що я хотів би бачити на що йдуть гроші (звіт щотижня, які суми на благодійність і яка сума пішла на благодійність).
P.S. А чому я задумався над безпритульними і їх кормлінням, надихнув 2 роки назад серіал "Глухарь". І повірте, РЕАЛЬНО нагодувати 1 людину смачно і ситно обійдеться на сьогоднішній день 10-15 грн. (Це каша, салат, суп продукти (можна сказати мясо), чай)
Відповісти
В нас трохи інший формат праці. Волонтери з нашої церкви готують їсти у себе вдома (по графіку), за власний кошт придбавши продукти. Тому з фінансами ми практично справи не маємо. Купуємо оптом тільки пластикові лотки. Якщо і бувають певні спонсорські надходження, то звітуємо безпосередньо жертводавцям. Співпрацюємо з іншими церквами і благодійними фондами.

Я з Вами згідний, що аферистів сьогодні вистачає, та все ж хочеться вірити в краще, ну, принаймні, що їх не 90%... А те, що не варто співпрацювати з тими, хто не звітується - це очевидно. Я коли й переказував кошти на АТО, то робив це через знайомих перевірених людей.
Відповісти
Дмитро, якщо Ви з Луцька, вишліть смс з текстом "Дмитро ВП" на номер +38-068-725-94-12 (не телефонуйте, ніхто не відповість). Я б хотів з Вами зустрітися і поспілкуватись.
Відповісти
То не мівіна і не макарони, а олів'є.
Відповісти
Уточнення:

1) Друга локація проведення благодійних обідів - не Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, а проспект Перемоги (поблизу гуртожитку кооперативного технікуму)

2) Це спільний проект фонду "Переображення" і церков "Христа Спасителя" і "Сіон"

Наступного разу спробуйте уточнити деталі, замість копіпастити неперевірену інформацію. Вам же навіть телефонні номери написали...
Відповісти