Тіло солдата, який загинув на Волині, вже 17 днів не віддають сім'ї. ФОТО

Тіло солдата, який загинув на Волині, вже 17 днів не віддають сім'ї. ФОТО
Сім'я солдата-добровольця Назара Баценко, якого 16 травня знайшли повішеним у військовій частині Володимир-Волинського, провела мітинг біля будівлі Генеральної прокуратури України.

Вони вимагали провести повторну незалежну експертизу. На даний момент тіло солдата ще знаходиться в морзі, - повідомляє Четверта влада.

За словами батька Назара Баценко Юрія, тіло його сина вже 17 днів перебуває в морзі. Він вимагає провести повторну незалежну експертизу в присутності родичів, щоб перевірити інформацію, озвучену наслідком.



«Ми - свідки того, як слідчий брехав. Спочатку нам сказали, що розтин робити не можна, потім, що воно зроблено. Батьки мають право на огляд тіла сина. Я подав заяву ім'я Юрія Луценка. Я хочу, щоб він вплинув на ситуацію », - каже Юрій Баценко.

Брат Назара Роман зазначає, що за ці дні сім'ї неодноразово відмовляли в повторній експертизі. Говорили, що це недоцільно. За словами Романа, вони подавали клопотання, щоб слідство взяло відео з камер спостереження. Крім того розслідувати таку справу, вважає сім'я Назара Баценко, повинна військова прокуратура.



«Я хотів бути присутнім при розтині, але нам відмовили по морально-етичних міркувань. Я - лікар-ветеринар, маю якесь про це уявлення, я був готовий. Потім нас поставили перед фактом, що розтин завершено, пустили буквально на дві хвилини. Я не побачив ніяких змін кольору обличчя Назара, а при повішення колір повинен бути синюшний. Можливо, він був підвішений вже мертвим », - каже брат Роман.

Він підкреслює, що у Назара були досить хороші плани на майбутнє, тому сім'я не може повірити у версію самогубства.

Нагадаємо, Назара Баценко, солдата-добровольця, знайшли повішеним у місті Володимирі-Волинському, в одному з приміщень місцевої військової частини. При цьому солдат повідомляв рідним незадовго до смерті, що у нього були конфлікти з командуванням підрозділу.

Через кілька днів по ситуації з Назаром Баценко було відкрито кримінальну справу за статтею КК України №120, частина перша - «Доведення до самогубства».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До окончания следствия придется потерпеть.
Відповісти
Останні новини
Тіло солдата, який загинув на Волині, вже 17 днів не віддають сім'ї. ФОТО
02 червень, 2016, 18:31