На фермі депутата Волинської обласної ради загинула людина. ФОТО

На фермі депутата Волинської обласної ради загинула людина. ФОТО
Не встигли жителі Турійського району отямитися від трагедії, коли між селами Радовичі й Тагачин розбився літак, як район сколихнула нова страшна новина.

У селі Літин на свинокомплексі, що належить фермерському господарству «Аміла» (власник – депутат облради Роман Микитюк), потруїлися люди. Один чоловік загинув, троє в лікарні у важкому стані, - повідомляє Вісник.

Села Купичів і Літин і на третій день після трагедії не можуть заспокоїтися. Всім дуже шкода загиблого Юру Польгаєва. Чоловікові 14 червня мало виповнитися всього 25 років. Сусіди про нього тільки хороше розповідають, хоча знають лишень два місяці.

Сам Юра родом з Одеської області, єдиний син у своїх батьків. Доля звела його з волинянкою Танею. Родився синочок, якому два рочки. Молоде подружжя очікувало ще одну дитинку. Важко їм було на Одещині, тому вирішили перебратися на Волинь. Узяв Юра із собою на нове місце і свою бабусю, яку хотів доглядіти. Поселились у Таниної мами в Купичеві. Сусіди з теплотою розповідають, як молоді взялися до господарки – все робили спільно: город садили, по зілля ходили. Мріяв, що переїде у власну хату. Відразу ж роботу знайшов у сусідньому Літині на свинофермі. Його ніколи п’яним не бачили.

– Добрий хлопець, шпортун, – так кажуть про загиблого люди.

Місцеві його прийняли і навіть прізвисько дали – «Одеса». Сьогодні всі співчувають Тані, на яку раптово звалилося таке горе – самій доведеться піднімати на ноги двох дітей.

– Всеньке село ридало, неможливо було дивитись, як його синок намагався дати татові цукерочку, все ходив і казав: «Не спи, вставай». А мама як голосила! Цей крик досі у вухах, – розповідали купичівські жінки зі сльозами на очах.

Про те, як сталася трагедія, у Купичеві та Літині розказує усяк. Адже це бачив на свої очі не один чоловік. От тільки всі вони – працівники ферми спілкуватися відмовляються.

– Та з ними уже провели відповідну роботу, – загадково всміхаються місцеві дядьки. – І не тільки з ними. На фермі вже тоже і вентиляція є, і протигази, вже все позавозили.

По крупинках вдалося відновити картину подій. У п’ятницю по обіді відкачували гній. Забився насос. Його треба було дістати. Полізли Юра Польгаєв, Юра Каліновський та електрик Валік Давидюк. Зі слів останнього чоловіки у селі й розповіли, що першим втратив свідомість «Одеса», далі впав Каліновський. Валік почав вибиратися. З однією рукою це було робити складно. Як тільки вискочив з ями, знепритомнів. Пролежав хвилин зо двадцять. Як отямився, подзвонив до завфермою Миколи Лукашука. Той прибіг, вскочив у яму, пробув кілька хвилин і відключився. Але Валік встиг уже покликати інших робітників, поступово вони витягнули всіх хлопців. Хоча було дуже тяжко – працювали ж без протигазів. Бригадир Федір спочатку намагався відкачати Польгаєва. Той ніби захрипів. Тоді кинувся до Каліновського, став робити штучне дихання. Решта тримала Лукашука, в якого були страшні корчі й він бився головою об асфальт. Потім до самого приїзду «швидкої» Федір робив штучне дихання, а Василь Давидюк – масаж серця Юрі Польгаєву. Та молодого чоловіка врятувати не вдалося: він занадто довго вдихав аміачні випари.

У тяжкому стані до лікарень потрапили ще троє чоловіків. На 30 травня вони, на щастя, усі прийшли до тями. Вдалося поспілкуватися з Михайлом Каліновським – братом потерпілого Юри.

– Коли ми його на другий день у Луцьк у лікарню везли, нам лікарі сказали, що дають 0,1%, що житиме. А завфермою взагалі ледве довезли, у нього вже зупинка серця в дорозі була. На щастя, обидва оклигали. Зараз в обласній лікарні у Луцьку, в одній палаті. От тільки брат не все пам’ятає, що сталося. Три дні взагалі з голови «вилетіло». Лікування все оплачує «Аміла».











Про трагічний випадок було повідомлено у районний відділ Національної поліції. Розпочато розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 272 КК України – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода хлопців, ніхто і не задумується яку небезпеку приховує звичайна ферма...
Відповісти
Про що ви люди говорите микитюк вже пішов по трупах
Відповісти
Що ти таке дурне мелеш??? Ти хоч знаєш за що пишеш? Піди зроби хоч десяту частину того, що він для людей робить!!! А те, що сталося таке горе це для всіх тяжка трагедія...
Відповісти
Не пішов по трупах а давно вже ходить. Коли на митниці людей звільняв бо гроші йому не давали, люди з відчаю вішались. Якби кожен зробив би десяту частину того, що він зробив, то України вже давно не було б все би розікрали.
Відповісти
мда і так на кожній гнилій фірмі на мєлочі нема но на джипи завжди!
Відповісти
Останні новини
На фермі депутата Волинської обласної ради загинула людина. ФОТО
02 червень, 2016, 20:22