ЄВРО-2016. Найбільше гравців – з «Ліверпуля» та «Ювентуса»

ЄВРО-2016. Найбільше гравців – з «Ліверпуля» та «Ювентуса»
Станом на перший день літа усі головні тренери команд-учасниць Євро-2016 сформували фінальні заявки з 23 гравців, які захищатимуть честь своєї збірної на полях Франції. Найбільше серед них – представників англійського «Ліверпуля» та італійського «Ювентуса».

Фіналіст цьогорічного розіграшу Ліги Європи «Ліверпуль» став однією з базових команд збірної Англії, делегувавши туди п’ятьох гравців – Натаніеля Клайна, Джордана Хендерсона, Адама Лаллану, Джеймса Мілнера та Деніела Старріджа. Також з фіналу Ліги Європи до своїх збірних відправились бельгійці Сімон Міньоле, Крістіан Бентеке та Дівок Оріджі, валлійці Денні Уорд та Джо Аллен, німець Емре Джан та словак Мартін Шкртел.

«Стара синьйора» ж склала кістяк збірної Італії. За «Скуадру адзурру» на Євро-2016 зіграють такі «б’янко-нері»: Джанлуїджі Буффон, Андреа Барцальї, Джорджо К’єлліні, Леонардо Бонуччі, Стефано Стураро та Сімоне Дзадза. Також з гравців «Ювентуса» на першості континенту ми побачимо Поля Погба та Патріса Евра (обидва – Франція), Самі Хедіру (Німеччина), Альваро Морату (Іспанія), Маріо Манджукіча (Хорватія) та Стефана Ліхтштайнера (Швейцарія).

Слідом за ними за кількістю представників на чемпіонаті Європи йдуть ще два англійські клуби – «Тоттенгем» (11 гравців) та «Манчестер Юнайтед» (10).

Серед українських клубів найбільше представників на турнірі у донецького «Шахтаря». Їх на Євро буде восьмеро: українці Андрій П’ятов, Ярослав Ракицький, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Тарас Степаненко, Віктор Коваленко та Євген Селезньов, а також хорват Даріо Срна.

Лише одна команда, окрім «Шахтаря», делегувала в одну збірну сім гравців - московський «ЦСКА». Хоча, якщо взяти до уваги той факт, що Микита Шевченко, Олександр Караваєв та Пилип Будківський та Богдан Бутко належать «Шахтареві», то «гірників» у збірній буде ледь не половина.

Серед інших українських клубів київське «Динамо» буде представлене на Євро шістьома гравцями (один з яких – Домагой Віда – легіонер), «Дніпро» та «Зоря» - трьома.

Дмитро Кузнецов для ВолиньPost.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄВРО-2016. Найбільше гравців – з «Ліверпуля» та «Ювентуса»
03 червень, 2016, 11:12