Лісові ресурси Волині принесли майже 30 мільйонів рентної плати

Лісові ресурси Волині принесли майже 30 мільйонів рентної плати
За підсумками п’яти місяців 2016 року на Волині сплачено 29,8 мільйонів гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Наразі надходження цього податкового платежу до бюджетів усіх рівнів більш як на 86 відсотків перевищують прогнозовані показники, - повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Однак, враховуючи потенційні податкові надходження в ягідно-грибний сезон, ще до початку масштабної заготівлі дарів лісу суб’єкти господарювання повинні подбати про ліміти для здійснення заготівлі волинської чорниці та інших лісових ресурсів і не забувати здійснювати належні відрахування в бюджет, - звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

«За кілька тижнів процес заготівлі лісових ягід, грибів та лікарських рослин в наших лісах набуде масового характеру. Тому кожна місцева громада повинна організувати якісний контроль за тим, щоб всі підприємницькі структури, які заготовляють лісові ресурси на території, сплатили визначені законом податки», - наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Хоч стан податкових надходжень, за підсумками сезону, заготівлі значною мірою залежить від метеоумов, в ГУ ДФС у Волинській області щороку фіксують мільйонні додаткові надходження.

«Тобто, кожна громада навіть з найбіднішим ресурсами може розраховувати на додаткові надходження, але лише за умови відповідального ставлення представників спеціально створених комісій при райдержадміністраціях до процесу контролю за заготівельниками. Кожен заготівельник буде звертатися до них за лімітами на заготівлю, не зайвим буде йому нагадати про сплату ПДФО від зібраної у громадян продукції.

Звісно ж, всі без винятку заготівельники повинні мати державну реєстрацію підприємницької діяльності», - підкреслила Світлана Савчук.

В ГУ ДФС у Волинській області особливо наголошують, що громадяни, які збирають дикоростучу продукцію для власних потреб, не сплачують жодних податкових платежів.

Однак у випадку заготівлі дарів лісу з комерційною метою, тобто для подальшого збуту за кордон чи іншим підприємницьким структурам, заготівельник-бізнесмен зобов’язаний дотримуватися національного податкового та природоохоронного законодавства, тобто вести діяльність легально зі сплатою податків, дбаючи про збереження природних ресурсів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лісові ресурси Волині принесли майже 30 мільйонів рентної плати
03 червень, 2016, 12:36