У Луцькому замку танцювали і співали кубинську сальсу. ФОТО

У Луцькому замку танцювали і співали кубинську сальсу. ФОТО
Хедлайнери другого дня музичного фестивалю Art Jazz Cooperation гурт Dislocados 1 вересня змусили лучан танцювати сальсу.

1 вересня стало завершальним днем фестивалю для Луцька.

Нагадаємо, що фестиваль, який відбувається паралельно у Рівному, завершиться 2 вересня виступом грузинської співачки Ніно Катамадзе і гурту Insight у сусідньому місті.

Вхід до замку Любарта у другий день фестивалю був безкоштовний, як і у перший. Не зважаючи на вільний вхід, поціновувачів джазу зібралося не надто багато. Траплялися вільні стільці, які поставили перед сценою. Хоча чимало лучан всідалися на мури замку або ж на траву.

Організатори свята пропонували глядачам, зважаючи на безкоштовний вхід, долучитися до збору коштів для підтримки талановитих дітей. Загалом за підсумками двох днів лучани віддали близько тисячі гривень на благодійність.

Помітно побільшало відвідувачів фестивалю ближче до ночі, коли на сцені виступав гурт Dislocados. Ведучий дійства Павло Маркевич охарактеризував цю команду як єдиний в Україні гурт, який грає справжню автентичну кубинську сальсу. На заклики музикантів підтримати виступ танцями відгукнулося чимало молоді.

Передували виступу Dislocados рівненський колектив «Біг Бенд ПДМ», у складі якого грають як молоді виконавці, так і досвідчені професіонали, виступали також гості з Чехії – гурт Beata Hlavenkova Trio. Під час виступу чеського тріо натиску джазу не витримав контрабас, струна на якому порвалася посередині виступу.

Не зважаючи на анонсований джем-сейшн, джазової імпровізації лучани не почули. Однак чималий інтерес гостей фестивалю викликала виставка витворів з сіна, квітів та трави на джазову тематику. Флористичні композиції в рамках конкурсу «Квітковий джаз» показували майстри Академії флористики Катерини Федончук.

Ця ж Академія 1 вересня для дітей влаштувала майстер-клас з виготовлення джазових прикрас та композицій із трави. Навчалися мистецтву флористики близько 50 дітей.

За підсумками конкурсу «Квітковий джаз» вибрали найкращі композиції у категорії «Креативний підхід», «Технічна майстерність», «Вірність традиціям». Приз глядацьких симпатій отримав чорно-білий рояль з червоними трояндами майстрині Анастасії Алексюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хорошо, но мало. Спасибо за яркие впечатления.
Відповісти
Останні новини
У Луцькому замку танцювали і співали кубинську сальсу. ФОТО
02 вересень, 2012, 16:23