ЄВРО-2016. Останній спаринг. Прев’ю

ЄВРО-2016. Останній спаринг. Прев’ю
ВолиньPost пропонує коротко розглянути передматчеві розклади перед товариським матчем збірної України проти Албанії.

Останнє випробування підопічні Михайла Фоменка проведуть проти такого ж учасника фінальної частини чемпіонату Європи. Тут вже усі фактори, які упродовж кваліфікації робили шлях до Євро легшим для албанців, відходять на другий план. По суті, цей спаринг буде віддаленою проекцією на поєдинок проти Північної Ірландії: там збірній України, швидше за все, також доведеться грати першим номером та вичавлювати результат, як у ранніх кваліфікаційних протистояннях з тими ж білорусами та македонцями. Слід при цьому згадати, що з такими завданнями команда Фоменка все ж впоралась, а тому очікуємо вдалої гри й сьогодні.

Щодо складу: знаючи консерватизм головного тренера нашої збірної, зі стартових хвилин на полі слід очікувати ту ж саму залізобетонну основу. Запитання є лише у тому, який набір гравців вийде у середній лінії. У грі проти такого суперника можна виставити й сміливіший варіант складу, тому не виключено, що до Тараса Степаненка та Руслана Ротаня Фоменко випустить когось креативного на кшталт Віктора Коваленка. Принаймні, це було б логічно, зважаючи на його перевагу саме у ігровій формі над динамівським тріо Рибалка-Сидорчук-Гармаш. Не думаю, що уже зі стартових хвилин коуч «синьо-жовтих» захоче зіграти у два нападники. А ось в ході матчу можливо усе: в будь-якому випадку будуть використані усі заміни, а гравці виходитимуть на поле залежно від того, як буде розвиватися сама гра.

Команда Джованні де Б’язі під час групового турніру привчила до сухої гри з найвищим рівнем концентрації біля власного штрафного майданчика та готовністю до швидкої вилазки на половину поля суперника. І не слід недооцінювати албанців за надто малу кількість забитих м’ячів – якраз такий стиль гри вивів їх на Євро напряму. Якщо передбачити склад задньої лінії у збірної Албанії ще більш-менш просто, то у центрі поля та нападі італійський спеціаліст може дещо вар’ювати набір гравців. Сумніву не може бути тільки у тому, що проти України де Б’язі випустить зі стартових хвилин найсильніших.

Орієнтовні склади

Україна: П’ятов – Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук – Степаненко – Ротань, Коваленко – Ярмоленко, Коноплянка – Зозуля.
Албанія: Беріша – Хісай, Цана, Маврай, Аголлі – Джака, Кукелі – Роші, Абраші, Лєньяні – Чикалеші.

Історія


Загалом, українці з албанцями грали чотири рази у відборах до чемпіонатів світу 1998-го та 2006-го років. Тричі наша збірна здобувала над суперниками натужні перемоги, а останнього разу вже у статусі учасника «мундіалю» наші хлопці у тепер вже Дніпрі розписали зі збірної Албанії мирову 2:2.

Прогноз

Сьогодні навряд чи можна буде сподіватись на видовищний футбол. Албанці закриються та очікуватимуть своїх шансів у контратаках, а підопічні Фоменка – не завжди вдало знаходити ключі від захисних замків суперника. Якщо все буде добре, і Андрій П’ятов згадає, як воно – надійно стояти у рамці, вищий клас наших гравців має взяти своє. Тому очікуємо сухої мінімальної перемоги, здогадайтесь, з яким рахунком.

Нагадаємо, що матч між збірними України та Албанії відбудеться сьогодні о 21:30.

Дмитро Кузнецов
для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.