Через «Ягодин» намагалися незаконно ввезти комбайн

Через «Ягодин» намагалися незаконно ввезти комбайн
Через митний пост «Ягодин» Волинської митниці ДФС приватне підприємство з Вінниччини намагалося ввезти з порушення митних правил зернозбиральний комбайн, бувший у використанні.

Зокрема, водій вантажівки, що транспортував сільгосптехніку, подав для митного контролю документи, згідно з якими переміщувався товар «комбайн зернозбиральний, бувший у використанні, марки «John Deere, моделі S690, в комплекті з зерновою жниваркою» загальною вагою 13700 кілограмів та загальною вартістю 56 000 Євро, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Однак під час митного контролю посадові особи митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС в кабіні водія, в папці для документів, виявили інші товарно-супровідні документи на вантаж. Ці папери свідчили про те, що вартість комбайна, що переміщується з Республіки Польща, становить 93 тисячі Євро, а його загальна вага - 20 000 кілограмів.

Таким чином, керівник підприємства занизив митну вартість товару на 37 тисяч Євро.

Водій вантажівки відмовився надавати будь-які пояснення щодо наявності двох пакетів документів.

Враховуючи, що відповідно до ст. 459 Митного кодексу України, відповідальними за порушення митних правил при вчиненні порушень митних правил підприємствами є посадові особи цих підприємств, за цим виявленим фактом складено протокол про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України директором приватного підприємства.

Нагадаємо, що напередодні, а саме 22.05.2016 посадові особи управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС попередили спробу незаконного ввезення до України комбайна також з заниженою митною вартістю в сумі 22 720 Євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реклама Ягодина на Волиньпості успішно продовжується! Митники там "чесні" і "працьовиті", он в кожній статті шось викривають...
Відповісти
Водій лох
Відповісти
Останні новини
Через «Ягодин» намагалися незаконно ввезти комбайн
03 червень, 2016, 13:42