Як волинських журналістів вчили стріляти. ФОТО

Як волинських журналістів вчили стріляти. ФОТО
Спеціально до Дня журналіста Волинська обласна організація ВО «Батьківщина» організувала для волинських представників ЗМІ прес-тур містами Волині.

Зокрема, журналісти мали можливість відвідати собори, побачити історичні пам’ятки та повправлятись зі зброєю на військовому полігоні у місті Володимир-Волинський.

Прес-тур розпочався у селі Зимне Володимир-Волинського району, де сьогодні вже функціонує одна з перших об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, від 14-го серпня 2015-го року Зимнівська об’єднана територіальна громада має наступний склад: центр – у селі Зимне Володимир-Волинського району, до складу об’єднання увійшли: Зимнівська, Бубнівська, Льотничівська, Селецька сільські територіальні громади (сіл Зимне, Горичів, Октавин, Фалемичі, Шистів, Бубнів, Черчичі, Руснів, Маркостав, Льотниче, Острівок, Володимирівка, Поничів, Когильно, Селець, Чесний Хрест, Марія Воля).

Очолює громаду В’ячеслав Католик.

А добрими порадниками йому в цьому є колишній голова Володимир-Волинської райради Андрій Оніщук та заступник голови райради Алла Мельник.

Він розповів про те, що вдалося зробити для громади менш як за рік. Так, у Зимному відновили діяльність дитячого садка, а саме старе приміщення реконструювали, зробили ремонт, замінили вікна. Тож, наразі в садку більше 50 вихованців.


















Ще один здобуток, яким може гордитись село Зимне, так це місцева школа, точніше навчально-виховний комплекс-ліцей. Учні школи вже можуть похизуватися значними здобутками, зокрема призовими місцями на обласних та всеукраїнських олімпіадах та змаганнях, а вихованці ліцею, які навчаються в напрямках інформаційно-технологічного профілю, біотехнічного та економічного факультетів мають можливість пройти практику на підприємствах, в лабораторіях та природних парках області.











Та музична школа, в якій діти вчаться не лише грати на музичних інструментах та співати, а й можуть відвідувати класи хореографії, при чому абсолютно безкоштовно.


Окрасою Зимненської громади є жіночий монастир. Належить до найдавніших в Україні. Київський великий князь Володимир заложив єпархію у місті Володимирі, названому на його честь. Монастир прославився чудесами від чудотворного образу і святим життям Зимненських ченців. Більшість з них поховані в підземельних печерах замку.
























Ще один монастир, який відвідали журналісти знаходиться в центрі міста Володимир-Волинський. Кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці збудований за часів волинського князя Мстислава II Ізяславича у 1160 році, є пам'яткою архітектури України, входить до державного реєстру Національного культурного надбання і охороняється державою. Крім того, журналістам провели невеличку екскурсію по місту.

















На завершення прес-туру представників ЗМІ відвезли до військового полігону, де всі бажаючі мали можливість ознайомитися з видами зброї та постріляти з неї.

Першим смугу перешкод з автоматом у руках проходив мер міста Ковель та голова Волинського обласного осередку ВО «Батьківщина» Олег Кіндер, який також долучився до прес-туру.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як волинських журналістів вчили стріляти. ФОТО
03 червень, 2016, 15:26