У Луцьку з'явилася вулиця Олекси Ошуркевича

У Луцьку з'явилася вулиця Олекси Ошуркевича
Вулицю у місті Луцьку назвали іменем етнографа і фольклориста, музейника і краєзнавця Олекси Ошуркевича.

Про це повідомляє "Хроніки Любарта".

Ще у квітні, на засіданні міської комісії по декомунізації при розгляді питання про перейменування вулиць міста Луцька, назви яких пов’язані з комуністичною ідеологією та її діячами на Волині та в Україні, дирекція Волинського краєзнавчого музею запропонувала одну із вулиць назвати на честь відомого українського етнографа і фольклориста, дослідника краю, музейника, автора численних досліджень з історії та культури Волині, громадського і культурного діяча, депутата Луцької міської ради перших демократичних скликань Олекси Федоровича Ошуркевича (1933–2010).

Відповідно до Законів України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик підписав розпорядження «Про перейменування окремих об’єктів топоніміки в області та внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 травня 2016 року № 216».

Довідково:

Олексій Федорович Ошуркевич залишив для нащадків багату і цінну творчу спадщину. Значна частина її була опублікована і відома широкому колу поціновувачів багатогранної народної культури, історії.

Олексій Ошуркевич – лауреат Всеукраїнських премій імені Павла
Чубинського (1990), імені Володимира Гнатюка (2010) – за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини України, обласної премії імені Миколи Куделі (1999). 2006 року він був удостоєний звання заслуженого працівника культури України.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з'явилася вулиця Олекси Ошуркевича
03 червень, 2016, 17:26