Війна за 23 округ: сезон боротьби розпочався

Війна за 23 округ: сезон боротьби розпочався
У травні Центральна виборча комісія після довгих зволікань і перенесень таки оголосила проміжні вибори. У розпал сезону відпусток, 17 липня, виборці підуть голосувати за нових народних депутатів у семи округах.

Якщо для тих, хто віддаватиме свої голоси, часу для роздумів ще вдосталь, то у виборчих штабах політичних партій робота уже кипить: із кандидатами уже визначились, або мають визначитися найближчим часом, - повідомляє Українська правда.

Найдовше серед усіх семи округів виборів чекали на Волині.

Обраний у Раду по 23 округу депутат Ігор Єремеєв трагічно загинув у серпні 2015-го, але аж до травня цього року у ЦВК "не мали підтвердження" його смерті.

Для повного усвідомлення абсурдності ситуації варто згадати, що вибори в 23 окрузі оголосили пізніше, ніж вибори в тих округах, які звільнились після переходу в Кабмін частини депутатів БПП у квітні цього року.

Про це ж у коментарі “Українській правді” заявив один зі співвласників групи “Континіум” Степан Івахів: “Ми ще не знаємо, кого підтримаємо. Нам цікаво, щоб кандидат міг працювати в області. А чи займе він місце в Раді – не так важливо, бо це ж ненадовго”.

Їхні постійні конкуренти від “Привату” свого кандидата уже висунули, - пише ВАР.

До останнього часу очікувалось, що на округ Єремеєва піде соратник Коломойського Ігор Палиця, який зараз є головою Волинської облради.

Як стало відомо, по округу №23 буде балотуватися Ірина Констанкевич. Зауважимо, що це вже буде друга спроба політика, оскільки в жовтні 2014 року Ірина Констанкевич намагалася пройти до Верховної Ради від округу №22. Однак програла виборчі перегони з різницею всього у 28 голосів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що, окрім Ірини Констанкевич, на парламентські вибори прогнозували Олександра Товстенюка та В’ячеслава Рубльова. Свого часу представником округу №23 у Верховній Раді був Ігор Єремеєв.

Співрозмовники УП в “УКРОПі” жартують, що "Палиці подобається бути в ролі феодала”.

Президентська команда, за даними УП, ще тільки приглядається до волинського округу і свого кандидата не має. Однак співрозмовники в БПП запевнили, що їхня партія точно не допомагатиме Палиці.

Натомість із кандидатом уже визначилась “Самопоміч”, яка відрядить на вибори лідера своєї фракції в облраді Михайла Імберовського.

“Батьківщина” висунула по 23 округу Людмилу Кирду, яка зараз очолює бюджетну комісію облради Волині. Від “Свободи” балотується перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Інші гравці українського політикуму або вирішили не втручатись у вибори на Волині, як “Опоблок”, або ще не вирішили, кого там висунути.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
3 ч ·
Ракетно-бомбовый удар по мирным объектам в Луганске нанесли самолеты с аэропорта города Николаева "Кульбакино", пилотируемые лётчиками Сергеем Ялышевым и Александром Оксанченко. А так же, в гибели людей на Донбассе виновны пилоты:
Александр Граб,
Алексей Власенко,
Степан Чобану,
Юрий Кришталь,
Андрей Шевченко
Для исполнения заведомо преступных приказов над небом Донбасса использовались самолеты Су-25, МиГ-29 и вертолеты Ми-24.
Відповісти
Останні новини
Війна за 23 округ: сезон боротьби розпочався
03 червень, 2016, 18:51